Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Er zit schot in bij Van Driel    (vrijdag 29 januari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
De gemeente Gendt dacht ver voor de gemeentelijke herindeling al over mogelijke plannen. Lingewaard borduurde verder. Inzet; hoe verder met de leeg gelopen Dorpstraat noord, inclusief de panden van Warenhuis van Driel en Im Weissen Rössl van de familie Tinnenveld. Het lijkt nog steeds op een verloederd bouwval, maar het schijnt dat de zon heel voorzichtig begint te schijnen.

Wethouders Helga Witjes (VVD), Johan Sluiter (LBL) en Theo Janssen (lingewaard.NU) zagen er wel brood in. Janssen heeft als handhaver klusser Vos Gendt in zijn pakket. Witjes had overleg met de toenmalige eigenaren. In 2019 sprak ze nog de hoopvolle woorden uit dat ze februari 2020 met een plan zou kunnen komen.
Maar naarmate 2020 vorderde werd de toekomst heel anders. Het college liet in augustus weten dat de gesprekken op niets waren uitgelopen. Het hele college had het liever anders gezien door het hele gebied in één plan tot ontwikkeling te brengen. Oftewel, slopen en nieuwbouw. Na gesprekken met diverse eigenaren was het college een illusie armer. “Financieel is deze ontwikkeling niet haalbaar te maken, waardoor in het verleden al een aantal ontwikkelaars zijn afgehaakt.”

Het verloederde pand zit niet alleen Gendt, maar de hele politiek dwars. Bij de vragenronde van de gemeenteraad vraagt VVD-er Theo Aaldering aan wethouder Witjes naar de stand van zaken. Het zijn ingewikkelde processen, zei ze. Eind 2020 zijn vergunningen verleend om de gevel van het warenhuis op te knappen om er ‘begin dit jaar’ mee te beginnen. Ambtelijke aanvulling aan GuG: “Inmiddels is een aannemer gestart met het vervangen van ramen en kozijnen over de volle lengte van de begane grond. Deze werkzaamheden duren enkele maanden.”

De familiaire en jonge eigenaren uit de familie van Im Weissen Rössl hebben Witjes toegezegd, om eind februari met plannen te komen om het op te knappen of er iets nieuws neer te zetten, zo vertelde ze tegen de gemeenteraad. Hier gaat het om de presentatie concept stedenbouwkundigplan.

Vos Gendt neemt de tijd. Navraag bij de afdeling Communicatie  leert dat de klusjesman als eigenaar van Catootje het pand gaat opknappen. De gemeente nog geen planning van gezien.

 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement