Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Iedereen weer naar school?   (woensdag 3 februari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 

Het besmettingsrisico is erg klein, zegt Den Haag

Een dringende advies om klassen in vaste kleine groepjes te verdelen, zegt Den Haag.

Voor groep 4, 5 en 6 adviseert het ministerie van Onderwijs met groepjes van vijf kinderen te werken. Voor groep 7 of 8 geldt het advies om leerlingen in kleinere groepen of koppels te laten samenwerken. Dus vanaf 8 februari open die basisscholen?! Tot nu toe zeggen zo'n dertig basisscholen nee.

GuG bezoekt voor de gezelligheid vandaag De Tichelaar. Michiel Evers zit met zijn groep 7-8 beeld te bellen met burgemeester Nelly Kalfs. Ze is niet de baas van de gemeente en haar lievelingseten is Japans, zegt ze tegen de kinderen.

De noodopvang is vandaag hard nodig. Er zijn veel kinderen die voor hun pauze een plekje in de centrale hal zoeken. Na de fruithap kunnen ze lekker naar buiten om samen te spelen. Sámen, een veelgehoord woord in coronatijd. Mijn haren zijn niet gedaan, zeg Lianne Peters met een lach, terwijl ze appels schilt voor samen kletsende kroost.

Kletsen en spelen

Het open gaan van de basisscholen betekent voor onderwijsminister Arie Slob een ‘beperkt risico’. Hij vindt het heel belangrijk dat kinderen weer naar school kunnen.
Op de Tichelaar hoort GuG van Jack een iets ander en jonger geluid. De school is, nou ja, zegt hij eerlijk en met een nonchalante blik, da’s minder. “Ik vind het veel fijner dat ik volgende week weer alle kinderen van mijn klas kan zien om lekker te kletsen en te spelen.”

 

 


 

Jack met zijn zusje
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement