Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Eindfeest schoolseizoen     (vrijdag 2 juli ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oei, de stop is er uut...
De opruumploeg
 
Knutselen? Kiek hier
 

Het schoolseizoen wordt bij IKC de Vonkenmorgen grotendeels afgesloten met een luchtkussenpark op Walburgen. En elk jaar hebben  de kinderen de grootste schik. En elk jaar met hulp van de bandweer en  ouders. En elk jaar met schminken, haarfrunniken en nagels lakken. En elk jaar komen er meiden én stoere jongens terug met opgestoken haren en glinsterende disconagels.

Het weer is een stuk beter dan gisteren, zo was de algemene mening. Vooral in de ochtend genoten de kinderen nog in badkleding van de spaarzame zonnestralen.

Voor directeur Joost Baaijens was het schoolfeest zijn eerste keer. Het grote klimkussen is echt hoog, zegt hij rustig weer staande op de begane grond. Leerkrachten en ouders waren er als de kippen bij om met hun vingerveegtelefoon de acrobaat te filmen. Joost genoot ook van de vele ouders die naar Walburgen waren gekomen om te helpen.  Door de corona heeft hij in Gendt nog weinig ouders mogen verwelkomen, zegt hij met een zucht. Volgend schooljaar hoopt hij op een meer normale situatie.

Het luchtkussenpark is ook opgevallen door een basisschool in Zevenaar en IKC de Tichelaar. Dat de ‘buren’ kwamen kijken, riep vandaag bij sommige de gedachten wat de mogelijkheden zijn om samen met De Tichelaar de luchtkussens te huren. Joost Baaijens voelt zich niet geroepen om hier een standpunt in te nemen. Het luchtkussenpark wordt georganiseerd door de ouderraad.

Het contact met zijn collega Joren Heijen is perfect, zegt hij. Tussen beide scholen gaat organisatorisch veel in goed overleg. Joost maakt er geen geheim van persoonlijk niet afwijzend te staan tegenover een gezamenlijk luchtkussenpark. In wat voor een vorm dan ook.  Het initiatief moet komen en groeien vanuit de ouders.

 

 
 
 
 
 
 
 

Al met al, het was weer een gezellige en ongedwongen schooldag. Kinderen konden en zonder leerboeken kinderen zijn. Ieder op zijn of haar eigen manier. Deelnemen met het stoere luchtspul,  lekker met vriendjes in het zand spelen, knutselen of gewoon even niks doen. Alles was mogelijk.

 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement