Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Kermis ja of nee?  (woensdag 9 juni ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
Beelden uit 2019
 
 
 
 
 

Eind augustus zijn er gewoonlijk ien ons durp schuttersfeesten en kermis. Als het aan schutterij St. Sebastianus ligt komt er een schuttersfeest. Echter, het kabinet en de gemeente Lingewaard hebben  een doorslaggevende  stem in het verhaal.  Roy Wiltink van De Klok tempert de gedachte om plannen te maken voor de Gendtse kermis. Hij denkt meer in alternatieven.

“We hopen dat de regering binnenkort met goed nieuws komt.” Daarna ligt het bij de gemeente, laat schuttersvoorzitter Hans Leenders weten. Er is als contact geweest met het gemeentehuis. Volgens Leenders zijn ambtenaren momenteel enkele scenario's aan het uitwerken.

Druk schutterslegioen

De voorzitter voelt de druk van zijn schutterslegioen. “Gendt is wel toe aan een schuttersfeest, we hebben al van diverse leden geld ontvangen voor een schutterskaart.” Zelf verwacht hij dat de Nederlandse kermissen in de buitenlucht vanaf juli door zullen gaan, mits de besmettingen blijven dalen. Sebastianus gaat in ieder geval voor hun schuttersfeest de nodige vergunningen aanvragen. Maar definitief weten we natuurlijk nog niks, laat Leenders weten.

Kermis met of zonder schutterstent? Roy Wiltink weet het niet. Net als Hans Leenders en de gemeente is het wachten op de volgende ronde van het mogelijk kunnen versoepelen van maatregelen.

Gesprek

Is er tijd voldoende om de tent met muziek te organiseren, vraagt Roy zich af. Willen en durven de mensen wel in een volgepakte tent feest te vieren? Hij neigt vooralsnog naar het rustig zoeken naar een ‘haalbaar’ alternatief. Een durp gezellig maken kan ook anders. Een groot terras op het Julianaplein met eigen muziek bijvoorbeeld, is zijn gedachte. Er moet nog een gesprek komen tussen schutterij en de horeca.

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement