Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Riefkoek op Koningsdag  (dinsdag 27 april ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 

Het is ien ons durp halverwege de middag. Op het Julianaplein is een vleugje te proeven van Koningsdag. Gin feest, gin vrijmarkt en gin Polderloop, mar Oranjestichting Gendt bakt riefkoek. Ondertussen meldt de Gelderlander in hun digitale krant: ‘Mensen worden niet meer toegelaten op de Markt in Arnhem. Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Verder verloopt de demonstratie tot nu toe rustig. Wel zijn er enkele voetbalsupporters onderschept.’

Op het durpsplein bleef het rustig, maar niet in de oranjetent. Dineke Obdam staat geduldig in de rij. Voordat de Rotterdamse naar Gendt kwam had ze nog nooit van riefkoek gehoord, laat ze de omstanders eerlijk weten. Het beslag pruttelt in de pan. Riefkoek kun je altijd bakken, er is altijd vraag naar. Zomer en winter.

Wij dachten om vier uur de zaak te kunnen opruimen, zegt Darja Bosman. De bakkende penningmeester zegt met een tevreden gezicht dat de belangstelling boven verwachting is. Ze wacht op Eric Blankert die weg is om nog één emmer met beslag te maken.

En waar gaan al die euro’s naar toe? Die worden besteed aan de Gendtse gemeenschap, zegt secretaris Willy Derksen. “We hebben wat nieuwe ideeën binnen de stichting waarvoor onderzoek nodig is of dit te realiseren is.”

 

  

  

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement