Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Eind Kwekerij Arnhem Nijmegen  (dinsdag 31 augustus ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 

Hij kijkt naar lege kassen. Kassen waar hij Kwekerij Arnhem Nijmegen heeft laten groeien. De écht allerlaatste zomerbloeiers gaan vandaag in de kliko. Het kwekersbedrijf is gesloten. Bert van Deelen (56) stopt noodgedwongen met zijn bloeiend bedrijf en wordt bedrijfsleider van een middelgrote kwekerij in het westen van Brabant. “Het is mooi geweest.”

De geschiedenis van een langdurende bezwaarmaker, ambtenarij en de houding van het gemeentebestuur laat hij graag onbesproken in Gendt. “Ik vind het veel fijner om te kunnen zeggen, dat ik dit bedrijf goed heb kunnen afsluiten, mijn medewerker Theo Peters op weg heb geholpen naar een nieuwe baan bij René Willemsen in Gendt.”

Er ligt slechts een kleine hoop afval in de kas. Bij bedrijfsbeëindiging een schijntje. Dit is het enige dat we weg gooien, zegt Bert met zijn bekende glimlach. De resterende kamerplanten en de complete bedrijfsinventaris heeft hij aan kwekerscollega’s, verspreid over het hele land, kunnen overdoen.

Bert van Deelen heeft in zijn carrière een stevig netwerk  opgebouwd. Vandaar zijn nieuwe baan. De bedrijfsleider van een bedrijf met 40 personeelsleden. De eigenaar kent hij al heel lang. “Het is leuk dat ik samen mag sparren over het bedrijf en hem vervang als hij vakantie heeft.”

Zijn Brabantse werkgever krijgt met zijn bedrijfsleider iets mee. Afnemers van Kwekerij Arnhem-Nijmegen, blijven Bert van Deelen volgen. En voor de Mojo concerten 2022 hoopt dat Bert het aanspreekpunt blijft . “Ons streven was altijd kwaliteit. Ik heb daar altijd in geloofd. Dat geeft het gevoel dat we het in Gendt toch goed hebben gedaan.”

De website van Kwekerij Arnhem Nijmegen blijft in de lucht. Bezoekers worden doorverwezen naar de overige 10 coöperatieve kwekers in geheel Nederland.

 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement