Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Nieuwbouwlocatie IKC de Vonkenmorgen? (donderdag25 november ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
De huidige locatie aan de Schoolstraat is ‘ruim genoeg’ voor nieuwbouw van IKC de Vonkenmorgen. Die conclusie van Adviesburo DS hoorde de gemeenteraad na een presentatie van de zogenaamde modellenstudie. Drie locaties zijn in beeld: Schoolstraat, Nijmeegsestraat en Vleumingen. Onderwijswethouder Helga Witjes zei aan het einde van de presentatie op gehaaste toon dat het college nog geen besluit over de bouwlocatie heeft genomen. De kaarten worden stevig tegen de borst gehouden. IKC de Vonkenmorgen steekt niet onder stoelen of banken een grote voorkeur te hebben voor de Schoolstraat.

Eigendom

De nieuwe school is gebaseerd op ongeveer 14 klaslokalen met een maximale hoogte van twee tot drie bouwlagen. De kinderopvang gaat uit van circa 300 m2 voor kindplaatsen. Er komt aandacht voor groene schoolpleinen en een open en transparante uitstraling.
Het kan nog even duren voordat de schop de grond in kan. Het college heeft wel haast. De bestaande schoollocaties zijn in eigendom van de gemeente. Mocht het college voor Vleumingen kiezen dan mogen ze aankloppen bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling.


 
De Nijmeegsestraat is het minst interessant. Deze locatie is volgens de massastudie van Adviesburo DS erg krap.
Op Vleumingen II is ruimte genoeg, laat het onderzoek weten. Bovendien kan hier eerst een nieuwe school worden gebouwd en dan pas verhuizen. Er is tevens voldoende ruimte om kinderen te halen en te brengen.

Toch krijgt Vleumingen II niet de hoofdprijs. Bovenaan staat een minpunt, de niet centrale ligging. Leerlingen moeten een grotere afstand afleggen en zullen (nog) vaker met de auto gebracht worden en de gymzaal ligt ver weg.

Voorkeurslocatie
.

De Schoolstraat geniet de voorkeurslocatie. Een opsomming: centrale ligging, minder halen en brengen met de auto, meer dan voldoende ruimte voor het gebouw, pleinruimte en groen, kans om het groene karakter in het centrum van Gendt te versterken (uitgangspunt DOP Gendt Vooruit), gebruik natuurlijk groengebied voor educatiedoeleinden, dichtbij voorzieningen in het centrum waar de school gebruik van kan maken.
Er ligt voor het college nu de basis om verdere stappen te ondernemen. De gemeenteraad is later aan zet.
 
Vleumingen
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement