Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Vernieuwde bongerd  (vrijdag 2 april ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De fruitbloesem staat op springen. Dan denk al gauw aan heerlijk vers fruit uit de boomgaarden.Bij een kilo appels kopen, beseft de consument wellicht niet of nauwelijks dat er voor de teler een heel proces aan vooraf gaat. Deze week is Peter Roelofsen begonnen met de voorbereiding voor het planten van drieduizend appelbomen. Na het rooien is de grond aangepakt. Nu worden de betonnen palen in de grond gedrukt. Straks worden de bomen geplant en de noodzakelijke watertoevoer aangelegd.Het gaat om een perceel waar plukkers 15 jaar lang Kanzi appels hebben geoogst en in de winter snoeiers de bomen hebben klaargemaakt voor het volgende seizoen. De Kanzi is een zoetzure handappel. Een heerlijk frisse appel, maar de consument bepaalt de vraag. En die kiezen het vaakst voor Elstar. Ook bij Boerderijwinkel de Geer.

Peter antwoordt met 2500 bomen van de Elstar Excellent-Star® en 500 bomen die de wellant appel naar Flieren mag brengen. Een echt Hollandse appel met een intens zoete smaak. Het is een appel met een klassieke rode blos en robuust van formaat, zeggen deskundigen.
Deze nieuwe bomen leveren over 2 jaar pas een goede oogst op. Om de jonge bomen voldoende sterk te maken zullen volgend jaar de weinig appels die er dan aanhangen snel worden geplukt.

Voor boerderij De Geer is het geen probleem. Ien de bongerd staon voldoende fruitbomen, van appels en peren tot kersen. Dus er is nog steeds grei zat, zeggen ze ien Fliere.
 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement