Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Proef proeft de opening    (dinsdag 7 april ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wordt het wat, begroet  Bart van Nuenen de gast. Zijn lach zegt de rest. Hij heeft net een onderhoud afgesloten met de koffieleverancier. Binnen is het amper 10 graden en overal moet nog geklust worden. Het oogt nog niet dat op 1 mei de deuren open kunnen, maar er wordt enthousiast geklust om bistro bar Proef geschikt te maken voor de gasten.  Als  het aan de voorzitter  van het  Veiligheidsberaad Hubert Bruls ligt moet het buiten kunnen. Terrassen snel open, bij 20 graden hou je niemand binnen, zo is de opvatting.

Een veelgehoorde stelling in de Lingewaardse politiek is dat horeca en winkels zijn nodig zijn om een dorpscentrum levendig te houden. In Gendt zijn ze het  hier roerend eens. Proef wordt een bistro en café voor een  gezellig uitje. Met een andere beleving en zonder te richten op massa, zo benadrukt Roy Wiltink graag de tweede poot van De Klok. Op 1 mei kan wat hun betreft de deur wagenwijd open, maar dat zullen coronamaatregelen niet (geheel) toestaan.

In coronatijd een horeca overnemen? Roy begrijpt de lading van deze vraag. Ze hebben het er samen veel over gehad en gerekend, zegt hij terwijl De Klok al maanden op slot zit. “Plannen bedenken geeft weer energie om positief bezig te zijn.” De corona zal toch een keer voorbij zijn, zo is zijn opvatting.

Nieuw team

De nieuwe naam Proef dekt de lading van het nieuwe horecabedrijf. Met deze naam kun je veel kanten uit, zeggen Roy en Bart los van elkaar. Bart ziet zijn wens in vervulling gaan. Hij gaat de tent runnen, inclusief de á la carte keuken. Hiervoor is al een jonge kok aangetrokken. Voor Proef wordt trouwens een nieuw team aangetrokken. Alles gericht op een gezellig avondje uit.
Links wordt het eetgedeelte en rechts voor de gezellige borrel. Het café van De Klok blijft voor een jonger publiek, weten de Jongens van De Klok. Die willen vooral op de vrijdagavond daldeje, weten ze uit ervaring.  En als de avond vordert mag de muziek harder en de discolampen stevig gaan flikkeren . Voor een gezellig gesprek bij mooie muziekje is Proef de aangewezen plek, zo is de gedachte.
 

 

Proef krijgt aparte ruimten voor groepen. Hoe het precies gaat verlopen zal de praktijk uitwijzen. De bedoeling is wel dat er nieuwe initiatieven worden geprobeerd, zoals bijzondere proeverijen. De ongeremde scheiding tussen bistro en café is een gegeven. De eetgasten moeten altijd ongestoord aan tafel kunnen zitten, verzekert Roy. “Wat wij verwachten is dat mensen na het eten blijven hangen voor nog een gezellig borreluurtje.” ‘We zien wel hoe het loopt, we gaan er in ieder geval een eigen en mooie draai aan geven.’   En dat telt ook voor de inrichting.

De overkapte binnenruimte wordt gezellig gemaakt om hele kleine groepen te kunnen ontvangen. De drankjes zijn anders dan bij De Klok. Meer soorten sapjes, biologische koffie en andere bieren op de tap. Het huisbier wordt Brand.
De grootste verbouwing is de donkere  buitenmuur vervangen door een glazen pui. Hier komt ook de nieuwe ingang. Het is niet bekend wanneer de vergunning loskomt. Roy en Bart hopen dat ze niet te lang hoeven te wachten.

Dick Vermeulen blijft in de keuken van De Klok. Hij gaat met zijn team grote feesten en partijen verzorgen. Zijn keukenervaring van 20 jaar bij De Herberg  van Harry en Henny  Boerstal komen hem van pas. En wat ook zeker is, Gendt blijft zijn enige durpskroeg behouden, zegt Roy met volle overtuiging.  De Klok neemt de volle verantwoordelijkheid op zich.


 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement