Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
De Vlam 2021 is voor….             (zaterdag3 april ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
Foto's Yvonne Veldkamp
 
 
 

Wat doe je als Meneer Groeten uit Gendt zelf een onderscheiding ontvangt en je daarvan toch verslag wilt doen op GUG? Precies dan kan gelukkig Mevrouw GuG  teruggeroepen worden van onofficieel coronaverlof.

De Vlam

Sinds 2019 reikt Right Direction Music de Vlam van Gendt uit. Dit is een onderscheiding voor iemand uit Gendt die iets bijzonders heeft betekend in het dorp. Deze prijs wordt normaal gesproken uitgereikt bij het Paasvuur. Dit jaar mag Sjaak de Vlam in ontvangst nemen en is daarmee opvolger van Edmund Viergever en Jan Meeuwsen die hem de vorige jaren ontvingen.

Waarom

En dan is de vraag uiteraard, waarom Sjaak? Er bleek bij de uitreiking in, uiteraard, zeer kleine kring toch een heuse speech te zijn voorbereid door Johan Joosten. Maar over de kern kunnen we kort maar krachtig zijn. Sjaak mag de Vlam in ontvangst nemen voor al zijn inzet voor Gendt. Dit door middel van Groeten uit Gendt, als fotograaf, columnist, maar ook de tassenactie (Vur mien Grei tassen) werd er uitgelicht. Voorzichtig wordt de kanttekening geplaatst dat hij ook zo “eigewies” is, een moment waarop met name zijn vrouw en dochters het hardst lachen.

Cadeaus

Naast de onderscheiding had RDM ook aan bloemen gedacht en Slagerij Buurman had voor een zeer passend cadeau gezorgd. De letters GUG in verse worst! En voor wie het niet wist, Sjaak is dol op die echte verse worst.

Ook de twee mannen die namens Walburgen Beleeft aanwezig waren (Sjaak dacht dat zij de prijs in ontvangst mochten nemen) konden beamen dat mede door de aandacht die Groeten uit Gendt schenkt aan alle activiteiten op Walburgen, dit zo’n groot succes is.

Ook zij wilden dit belonen. Sjaak mag bij elk toekomstig bezoek rekenen op een drankje vanuit de kiosk.

Niet in de spotlights

Sjaak houdt er absoluut niet van om in de spotlights te staan. Maar voor iemand die al zoveel jaren andere mensen in de belangstelling zet, vind ik het goed dat het nu wel gedaan wordt. Aangezien ik Meneer GUG al mijn hele leven ken, weet ik dat hij het gebaar van deze onderscheiding heel erg waardeert. Maar ook dat hij blij is dat hij hem in dit Corona-jaar mag ontvangen. Gewoon thuus, zonder teveul poespas. En daarom, maken wij als dank vanuit ons huis een diepe buiging voor dé Gendtse fotograaf en stukjestikker.

Groetjes Mevrouw GUG

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement