Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Slagwerkers naar het WK   (maandag 28 juni ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
Alweer een vereniging die bezig is voor een sponsorcampagne? De slagwerkers van St. Caecilia zijn zich hier er terdege van bewust. Het kan niet anders na een onverwachte uitnodiging. Nee, zeggen tegen deelname aan de WK is geen optie. De slagwerkers gaan muzikaal en organisatorische stevig aan de bak. 15 juli 2022 gaat de bus naar Kerkrade. Dit jaar staat ook in het teken van fondswerving. Voorzitter Koos Messink: “Helaas hebben we in coronatijd niets laten horen. Beetje zuur dat we nu toch bij de mensen aankloppen. Maar deze kans krijgen we nooit meer.”Weet je nog? Zaterdag 1 februari 2020 is Slagwerkgroep St. Caecilia Gendt tijdens het NK Concertwedstrijden voor Slagwerkensembles in Assen Nederlands Kampioen geworden.

Een unieke prestatie! Hoger klimmen op de muzikale ladder kan niet, zei Albert Berns destijds tegen GuG. De beker is binnen. En nu? Gewoon deurgaon, zei Berns. “Wij speule omdat wij er plezier ien hebbe.”
De plannen zijn bijgesteld. De Hollands beste slagwerkers van Nederland zijn door het Wereld Muziek Concours met een ere-uitnodiging gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen bij het WK slagwerk dat volgend jaar in Kerkrade wordt gehouden. Ik heb twee nachte nie kunnen slaope, zegt voorzitter Koos Messink met een geëmotioneerde blik. Albert Berns vult aan. “Wij zien zo trots. Hogger als dit kan ech nie.”
 

De landskampioenen ontwaken met dubbele gevoelens. Een coronaperiode waar alles op slot zat. Geen optredens, geen repetities, geen activiteiten en geen inkomsten. En dan zo’n uitnodiging. 15 juli 2022 gaat het gebeuren. Tenminste, St. Caecilia moet een 4 jaar voorbereiding nu in 9 maanden proppen. GuG zit aan tafel met Albert Berns, Koos Messink en muzikaal leider Casper Traa. Na 13 jaar in Gendt werkzaam te zijn heeft hij er alle vertrouwen in dat het muzikaal moet lukken. Hij heeft altijd het gevoel gehad dat er muzikale groei in zijn Gendtse ploeg zit.

Gevráágd worden voor het WK is al pure winst. Nu is het zaak om de extra stappen te zetten. Alles is er op gericht om straks in Kerkrade een show te geven van circa een half uur, zegt Casper. “Een optreden met een verhaal waarbij echt alles moet kloppen.”

Om drie nachten van wakker te liggen, verzucht Koos. Het is meer dan in de bus naar Kerkrade stappen. Het WK-traject vraag veel. Muzikaal en organisatorisch. Er wordt een componist benaderd die voor de slagwerkers een stuk gaat schrijven. Bandcoachings komen hun ondersteunen. Er wordt vooraf deelgenomen aan verschillende uitwedstrijden. Casper Traa komt voor de repetities 2 keer per week naar Gendt. Verder moet er voor een lichtshow worden gezorgd. En alles moet met elkaar kloppen, benadrukt Koos nog eens.
 

q
De bescheiden St. Caecilia start een campagne om 6.800 euro bij elkaar te schrapen.

Het traject kost geld. Voor St. Caecilia begrippen héél veul geld, zo komt het er bescheiden uit. Juist in een tijd dat de harmonie zich lange tijd niet van zich heeft laten horen, wordt op de financiële trom geslagen. Voorzitter Koos Messink zegt het niet graag. De bescheiden St. Caecilia start een campagne om 6.800 euro bij elkaar te schrapen. GuG volgt  de ‘beste trommelaars van Nederland’ tot aan het WK in Kerkrade.

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement