Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Opening Kersenfeest  (vrijdag 24 juni ) Terug Vépé
   
 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 

De jonge winkelmeiden bij Appie worden vóór het Kersenfeest altijd  nauwgezet gevolgd. Helemaal niks, geen geheimzinnige afspraken, geen nonchalante gelaatsuitdrukkingen.  Kersenkoningin Mellanie Balk van 2019 schudt achter de infobalie haar schouders. Hoe is het mogelijk dat dit durpsgeheim  twee jaar corona heeft overleefd. Bij Appie was dit jaar het mogelijke kersentrio ab-so-luut niet in beeld!

Het durpsgeheim was ondraaglijk. En dan wordt de organisatie van Tweestroom en Winkeliers Vereniging Gendt ook nog door Buienradar op het verkeerde been gezet. Omdat rond half 8 een fikse bui werd verwacht besloten ze de opening een uur op te schuiven.

Het durpsgeheim wordt door een zandtekenaar korrel voor korrel openbaar gemaakt. Intimi begonnen bijna aan het eind van de zandschetsen  te juichen. Ze wisten het zéker.
Kersenkoningin is Tessa Wallenburg (30 jaar), die gaat met haar hofdames Hilde van Meerendonk (26 jaar) en Hilde Wissing (24 Jaar)  de geschiedenis in van het koninklijke kersentrio 2022.

De Sprauwejagers zijn ook tevreden. Zij mogen volgend jaar maart voor een vrouw de kersenboom planten. Anthoinet van den Heuij heeft de Zilveren Kers ontvangen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement