Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Schoolkamp  (woensdag 15 juni ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De grote vakantie komt dichterbij. Groep 8 denkt al voorzichtig aan de overstap naar het voortgezet onderwijs. Weg uut het vertrouwde durp.

Vrijdag 15 juli is het emotionele afscheid van hun Vonkenmorgen. Vandaag mochten de overige schoolgenoten, ouders, grootouders  en vrienden hen traditioneel uitzwaaien. Op naar het ‘beruchte kamp’ waar ze al zoveel over hebben gehoord.

Hebben jullie er zin in, vraagt Alwin van de Laak. Het gegil en geroep in de klas spreekt duidelijke taal. 46 groep 8-ters maken zich op voor drie dagen schoolkamp in de bossen van Mook.
Gin enkel regenpak zit in de bepakking. Wel zonnebrand, pet en zonnebril. Leerlingen in een lange broek worden verbaasd aangesproken.  
Drie dagen zon, samenzijn, spellen doen en  geen (bezorgde!) ouders. Want dat kunnen ze er niet bij hebben. GuG heeft in het geheime programma mogen gluren. Dagelijks eindigt het programma om 01.00 uur. Nou ja, het is kamp, zegt Alwin. Programmatijden moet je met een korrel zout nemen. Hij weet al dat de ouders vrijdagavond geen kind aan hun  ‘volwassen’ kind zullen hebben. Hij heeft al jaren gezien dat vermoeide leerlingen bij het ontbijt op vrijdag met de kop op tafel liggen.

Dick Vermeulen. A'k mok krupe
 
 
 
 
 
 
 
 

Groep 7. Tot volgend jaar

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement