Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Appelplukdag en koeien kijken  (zaterdag 17 september ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het RTL4 programma Onderweg naar de Regio komt in de herfst met het thema Fruit op tv. Presentator Erik Burgers kwam hiervoor met zijn cameraman naar de Appelplukdag van boerderij De Geer.

 
 
 

Ze zagen het treintje jonge gezinnen naar de boomgaard brengen. Het zijn vaak de jongens die snel de door de rijen met fruitbomen struinen. Ze wisten vaak niet dat hier goudrenetten aan de boom hingen. Een moeder heeft haar knapen duidelijk hier op pad gestuurd. Thuis gaat ze appelflappen maken. Peter Roelofsen maakt zijn gasten wegwijs. “Achteraan het bruggetje over. Daar kun je Elstar plukken.” De Appelplukdag is een feest. Zeker een kinderfeest. De lekkerste zijn zelf geplukte appels. En dat kan zomaar. ”Je krijgt straks nog een appelbuik, lacht een moeder naar haar zoontje.”

Op de boerderij heerst een gemoedelijke sfeer. Jordi Roelofsen staat in de koeienstal te glunderen. Op zijn initiatief kan het publiek in de stal kijken, inclusief de melkrobots. Worden deze koeien ook schoongemaakt, vraagt een vrouw nieuwsgierig. Jordi kijkt verbaasd. De vrouw stelt haar vraag nog eens. “Nee hoor, als de koeien het willen kunnen ze zelf bepalen of ze naar buiten gaan.” Een moment is het stil. “En als het regent krijgen ze automatisch een bui regen over hun kont.” De vrouw vervolgt tevreden haar weg. Het boerenleven lijkt voor haar een openbaring.

 
 
 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement