Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Brandweeroefening bij Tinneveld  (maandag 12 december) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
En de disco is nooit weg geweest

Het Witte paard, ‘deftig’ omgedoopt tot  Im Weissen Rossel’, of ‘gewoon’ Tinnenveld genoemd. Het vervallen pand was ooit dé plek voor feesten, partijen en evenementen. Terwijl de brandweer van Gendt en Doornenburg hun oefening houden gaan de durpse verhalen los. “Als Toos dit nog kon zien, dan stond ze zo op de stoep”. Ze was jarenlang zo zuinig op haar nieuwe tafels met de klassieke Smyrna tafelkleedjes.

Een auto is van de weg geraakt en heeft zich in het kleine zaaltje  geboord. Ooit waren hier onder andere de repetities van de harmonie. Tijdens dorpsvergaderingen was een rookverbod geen sprake.
De bestuurster moet door de brandweer uit het wrak worden geknipt. De bovenverdieping staat in de hens. Nol en Toos Tinnenveld zouden geschrokken zijn. Het vermoeden bestaat dat het om een wietplantje gaat met gasflessen die kunnen ontploffen en eventuele boobytraps. Er ligt een slachtoffer!

De hevige rookontwikkeling maakt van de Dorpstraat een mistig gebied.  Dirk Flintrop bekijkt het tafereel van afstand.  Als huidige eigenaar van het pand had hij misschien wel een echte brand willen zien. Want ‘Tinneveld’ gaat  plaatsmaken voor woningbouw.

Het doel van deze oefening was om met brandweer, ambulance en politie samen te werken. “De band met collega’s van brandweer Doornenburg aan te halen....het kan zomaar zijn dat we elkaar in een echt scenario  nodig hebben. Dan is het prettig samenwerken als je weet met je te doen hebt”, zegt onze brandweerman Jorrit de Jong

Foto's terug naar 2018  

 
 
 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement