Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Alles wat wielen heeft is welkom  (zondag 23 oktober ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De bromfiets. Voor liefhebbers is dat hét vervoermiddel om te zwijmelen over de jaren '60 en ‘70.  “Heb ik bij jou op zo’n bromfiets achterop gezeten, vroeg mijn vrouw lichtelijk benauwd toen een Kreidler ons voorbij reed op weg naar Walburgen. Ze duwt me nu voort in een rolstoel, vanwege een tijdelijke mankement. Het was een genoegen om weer met mijn  fotocamera op pad te zijn.Op Walburgen was het al gezellig druk bij ‘Brommers kieke’. Een heerlijk spontaan opstootje met voornamelijk mannen  die hun motor of bromfiets lieten zien.

Alles wat wielen heeft is welkom, zei Willy Evers van Walburgen Beweegt vooraf. De motoren waren iets in de meerderheid. De aanwezigen kon verdeeld worden in drie categorieën. Zomaar belangstellenden zonder wielen, stoere motorrijders en veelal ‘oudere’ bromfietsers die bescheiden hun plek op Walburgen hadden gevonden.

De merkkeuze werd bepaald door je karakter. Mijn gedachten gaan uit naar mijn Kreidler met een scala aan jongensherinneringen. Het gaat het om een opgevoerde bromfiets, zonder dat mijn vader het in de gaten had! De stoute herinneringen gaan over het knalpotgeluid, valpartijen, ongelukken, met vrienden naar kermissen, het uitgaansleven in Nijmegen en de durpse verkeringstijd.

Op Walburgen staan volwassen mannen die ooit ook jongens zijn geweest.  Hun Duitse  Kreidler of Zundapp met blinkend chroom staan nonchalant maar met trots op de voorgrond gestald. De verhalen gaan nu over techniek! Zonder rolstoel schuifel ik door het gemotoriseerd geweld. Kom niet met je vinders aan het blinkende chroom, hoor ik mijn vrouw roepen.

 
 
 
Alles wat wielen heeft is welkom
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement