Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Carnaval op IKC de Vonkenmorgen  (vrijdag 25 februari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na corona een bijzonder carnaval. De dag dat het mondkapje en de verfoeide  anderhalvemetermaatregel om een polonaise onmogelijk te maken zijn afgeschaft. Te kort dag om een groot schôlfees te organiseren.  De Gendtse basisscholen hebben ieder afzonderlijk gekozen voor een aangepast alternatief. Voor een deel klassikaal.

De naam IKC de Vonkenmorgen is volgend jaor passé. Directeur Joost Baaijens, geboren ien de kop van Noord Holland!, gé er persoonlijk werk van maken dat zien schôl  tijdens de dolle dagen ien 2023 een carnavaleske naam gé dragen. “Misschien zullen we  er een prijsvraag aan kunnen wijden”, zegt hij wanneer op de speelplaats de eerste tekenen  van het schôlcarnaval  in beeld komen.

De Vonkenmorgen heeft een versierde optocht. De blage zien uutgenodig om hieraan  deel te nemen op hun fiets, step, skelter, driewieler of kruiwagen, of gewoon lopes. 

“We mogen weer”, riep directeur Joren Heijnen zichtbaar opgelucht. Het leerplan van zien  schôl hangt nauw samen met samenwerken en onderling contact. En gezamenlijk gingen de leerlingen van IKC de Tichelaar nôr buute vur een echte carnavalsoptocht. Met een prachtig weer. Gin dikke mutsen en handschoenen, maar heerlijk verkleed. Van een toet friet tot plisie. Joren is ien zien sas. “Het is eind februari, en de zon schijnt. Mooier kan het toch niet?”

De ouderraad het vur ranja gezurg. De stemming blief goed  a’s één van de tanks lekt. GuG was erbij en het de blooper binnen. Volgend jaor wil de ouderraad van de Tichelaar proberen samenwerking te zoeken met de collega’s van De Vonkenmorgen. In ieder geval vur een gezamenlijke optocht en wellicht vur nog meer.  

Prins Goewan d’n Leste, zien schoonheid Janneke, Dansgarde de Parels  en het gevolg uut het Sprauwenest maakten op De Vonkenmorgen en De Tichelaar het zotte carnavalsfeest compleet.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement