Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Nieuwjaarsduik  (vrijdag 1 januari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
Rennen doen ze niet meer
 
 

De Nieuwjaarsduik op 1 jan. 2022 niet door zal gaan.” Zo was vùrig jaor het iengezonde bericht van badmeester Willy Evers aan  GuG.

 Uh, op Nieuwjaarsdag kan het bij sommigen toch doorgaan. En jawel hoor, Fons Janssen, Ben Terwind en zijn zwager Kees van der Hoorn konden het niet laten. Anita van Bon had zich net aangekleed, want ze wilde in Huissen ook nog een duik nemen.

De drie mannen zijn bekende nieuwjaarduikers.  Dit is het alweer anders. Vorig jaar was het door corona ook afgelast. In de eerste uren van 2022 was het alweer anders. Nog nooit was het zo ‘warm’. En de zon begon zelfs nog effe te schiene.  Mar de traditie blief, zei Ben. Klokslag 13.00 uur en nie èrder, doken ze het water in.  Fons, ook niet vies van Gendtse traditie, had voor het gezelschap een kruik kruidenbitter meegenomen. En zelfs nog een van Cas Kruip, zo hield hij trots het omhoog.Wat ze missen is de oude gezelligheid van voorheen. Veel deelnemers, publiek en na afloop binnen samen een biertje drinken met een kom erwtensoep.
 

 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement