Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Belasting met een hapje en drankje   (maandag 24 oktober ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

 

   

Belastingadviseur en Bas Bijkerk

 
 
 
 
 
 
 
 

Wat is jullie gevoel bij de aangekondigde belastingplannen 2023? Een onderwerp dat weinig MKB-ers blij kan maken. Kan een ontmoeting met belastingadviseurs toch gezellig zijn?  Met  belastingadviseurs  Cor van Gessel en Bas Bijkerk van financiële dienstverlener Kreston van Herwijnen wel. Op het kantoor van Jaap Sommerdijk brachten Cor en Bas  op luchtige wijze cijfers en wetenswaardigheden van de altijd veranderende belastingwetgeving in beeld. De garantie is tot de deur, was de eerlijke waarschuwing. Het belastingjaar 2023 wordt een jaar van onzekerheden. 

Cor van Gessel

Het was de tweede bijeenkomst op het Gendtse kantoor, bedoeld om lokale ondernemers bij elkaar te brengen. Op de agenda stonden natuurlijk de belastingen, maar ook de afsluiting met een hapje en een borrel. De reacties waren na afloop divers. Het verhaal van de adviseurs werd door een van de aanwezigen op de euro af volkomen begrepen, tot een ander die met een biertje in de hand zei ‘ik begriep er gin bal van en heb hier meer verstand van’. De Gendtse ondernemer wijst glimlachend naar zijn Heinekenflesje. Hij laat de administratie graag over aan het kantoor van Kreston van Herwijnen. De omstanders lachen begripvol. De sfeer van de derde helft zit er goed in, zoals  Jaap Sommerdijk dat wenst.

Belastingadviseur Bas Bijkerk, woonachtig in Huissen, begrijpt beide ondernemers. Om goed thuis te zijn in de belastingwereld, komt meer kijken dan ‘digitaal boekhouden’. En dat is niet voor iedereen weggelegd. De belastingadviseur weet de weg om in de krochten van de Belastingdienst naar belastingvoordelen te zoeken. Belastingontwijking, wordt het in vakjargon genoemd. 
Ondertussen gaan de warme hapjes van Slagerij Wim Buurman rond. De verhalen gaan niet meer over de belasting. Bas Nijkerk vindt het jammer dat  de belangstelling van winkeliers gering is. Ook dat zijn ondernemers die baat kunnen hebben bij advies en belastingontwijking.   

Het was de tweede bijeenkomst op het Gendtse kantoor. Jaap Sommerdijk hoopt dat de volgende keer inderdaad ook plaatselijke winkeliers en ZZP-ers komen. De sessies zijn gratis toegankelijk. “En je steekt er altijd iets van op. Al kom je alleen voor de klets en Gendtse gezelligheid.”

 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement