Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
De eerste taptoe  (zondag 14 mei ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‘’Vandaag presenteren wij de allereerste jeugdtaptoe van Gendt.’’ Presentator Vera Klomp schroomde niet het publiek duidelijk te maken dat het jeugdkorps van Sint Sebastianus  ‘volwassen’ is geworden. Dit korps behoort al enkele jaren tot de top van de Nederlandse jeugdkorpsen.

Op het Julianaplein  werd een taptoe gegeven door 5 gerenommeerde jeugdkorpsen. In een naburige straat was de verjaardag van onze kleindochter. Vandaar dat GuG een gedeelte en de finale door  Jong Sebastianus niet heeft gezien, maar wel gehoord. Een zelf opgeleid korps met muzikanten van 8 tot 16 jaar.

GuG was wel bij de presentatie van de Sebastianus Academy Kidz, aangevuld met groep 5 leerlingen van IKC de Vonkenmorgen. Sebastianus doet mee met het project ‘Méér muziek in de klas.’ Sebastianus zorgt op school dat kinderen op een speelse manier in aanraking komen met muziek. 

En dan als toetje  ook nog in aanraking komen met publiek, notabene bij de  opening van de eerste echte jongtaptoe ien eige durp. Ze hebben volgens Vera komp allemaal keihard geoefend zodat ze samen het nummer ‘Iko Iko’ konden spelen.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement