Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Toekomst Veerhuis Concordia  (dinsdag 3 mei ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
Concordia is het Latijnse woord voor eendracht, letterlijk vertaald ‘met (een) hart’. De naam wordt wereldwijd gebruikt. Zowel voor plaatsnamen, scholen, universiteiten, sportverenigingen, bedrijven én Veerhuis in Hulluze. Veerhuis Concordia voert de naam al vanaf 1888. De familie Cornelissen was het gezicht van een café, zalmvisserij, een losplaats en een voet- en fietsveer. Het ‘hart van het familiebedrijf’ is voor de toekomst verzekerd. Café- Terras Zaal- Serre Veerhuis Concordia begint dit najaar aan een rigoureuze verbouwing. ‘Nicht(je)’ Perla Stevens van Hans Cornelissen stapt met haar oom en tante in het vernieuwde horecabedrijf.

Hans, Ingrid en Harrie denken al een paar jaar over de toekomst van Concordia. Het jachtverhuurbedrijf met zijn broer Harrie loopt.

Bij de horeca ligt dat anders, zegt Hans. Ze hebben geen kinderen. De keuken is gegroeid tot een veredelde cafetaria. “Wij hebben het gevoel dat de klanten meer willen.” Maar met volle terrassen met voorbijgangers en een afhaalcentrum voor de camping heeft de keuken zijn limiet bereikt. “Honderd gasten met meer wensen kan deze keuken niet aan. En trouwens, ik ook niet”, verzucht Hans met een glimlach. Hij begon als jongetje in het café van zijn vader friet, frikandellen en kroketten te bakken. Dé stamkroeg van Hulluze. Tot de verbouwing in 2005 hebben de nostalgische smyrna tafelkleedjes in de bruine kroeg gelegen. Harrie heeft er nog een op zolder liggen.
In het najaar gaat alles de rijke geschiedenis in, behalve de naam. Veerhuis Concordia wordt met trots gekoesterd, ook door Perla die dolblij is dat ze over wat jaren de scepter mag zwaaien. Haar gedachte was er al om tezijnertijd ergens een lunchroom te beginnen. Met Concordia is haar plaatje rond.

q
Ik vertel liever dat mensen hier terecht kunnen om gezellig een hapje te komen eten.”

Het interieur van het pand wordt volledig gestript. Van buitenaf wordt alleen de entree aangepast. Op de begane grond komt een eetcafé en een ruime keuken. De bovenverdieping is de woonruimte van Hans en Ingrid. In de kelder komt een toiletruimte.
De nieuwe kok moet qua karakter en filosofie passen bij de keuken van Concordia. Een restaurant wil de 'familie Cornelissensen' het niet noemen. Hans blijft bescheiden. “Het is een prachtige plek aan de Waal die voor onze gasten laagdrempelig moet blijven. Ik vertel liever dat mensen hier terecht kunnen om gezellig een hapje te komen eten.”

 Horeca is een vak

Het wordt meer dan een gefrituurde schnitzel, voegt Perla er lachend aan toe. De kaart mag volgens de jonge generatie op de schop om aan te sluiten bij het ‘restaurantgevoel’. Zij heeft in april afscheid genomen van Van der Valk waar ze een leidinggevende functie had. De doelstelling van het concern is de gasten naar de zin te maken, zegt ze. “Horeca is een vak. Je moet het leuk vinden om mensen het naar de zin te maken. Bij Van der Valk heb veel geleerd.”De jonge ideeën van jonge mensen bevalt Hans en Ingrid. Ze halen inspiratie uit hun 20 jonge personeelsleden. De invloed van Perla is al merkbaar. Haar opgedane ervaring, kennis en enthousiasme lopen door Veerhuis Concordia. Zo heeft de sociale media haar belangstelling. Over de nieuwe keuken heeft ze zo haar visie. Ook over het buitengebeuren. Met een glimlach vertelt ze dat er volgend jaar een foodtruck komt voor de verkoop van friet en snacks. Gericht op de camping, maar iedereen kan er gebruik van maken.

De verbouwing moet in maart 2023 klaar zijn. Dan is er nog een maand de tijd om de zaak in te richten. De bediening is opgegroeid om op vragen van de gasten met ‘natuurlijk’ te antwoorden. Of het nu om een bestelling van eten gaat, een drankje of de rekening. Perla is bij Van der Valk opgegroeid met het motto ‘Lekker eten is het leven vieren’. Natuurlijk weet Veerhuis Concordia dat ook. Met een tapbiertje van het eigen merk Hulhuizer is altijd iets te vieren.
 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement