Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Bouw woning op kantoor maandag20 juni ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 

Het opbouwen kan beginnen. De stalen spanten zijn geplaatst. Eindelijk, zegt Jaap Sommerdijk met een zucht, bijna een half jaar na verwachte planning.  Guus en Netty Sommerdijk kijken uit naar de periode  rond de Kerst om in hun nieuwe appartement te kunnen trekken. Op de begane grond heeft het kantoorleven van Kreston van Herwijnen weer zijn beloop. Sterker nog, voor donderdag 23 juni heeft Jaap ondernemers uitgenodigd voor een infobijeenkomst met na afloop een hapje en een drankje.

SpoeltmanBouw is een puur Gendts bedrijf. Naast het plan van Jaap Sommerdijk is het project Markt Gendt na ruim twintig jaar procedure van start gegaan. Eigenaar Ester Kuijer van SpoeltmanBouw heeft vertrouwen in het eindresultaat van beide projecten, zegt ze met een kalme glimlach.

Dat ze een dochter is van Jos Kuijer is helder: “De verbouwing is alweer een mooi en bijzonder project in mijn dorp.” Een woonverdieping bouwen op een kantoor in bedrijf. De kantoortafels met beeldschermen zijn afgedekt om snel weer operationeel te kunnen zijn, want Jaap is ongeduldig. “Ach, met Jaap is het super goed samenwerken. Wij weten allebei precies wat we willen.” Een mooi gebouw, korte lijntjes in overleg  en zoveel mogelijk gebruik maken van lokale bedrijven. 

 

Bouwen vindt ze leuk, komt er spontaan uit. En het liefst kleinschalige projecten waar flexibiliteit  en  oog voor detail belangrijk zijn. Vleumingen West was voor haar al een groot project. SpoeltmanBouw richt zich graag op mooie bedrijfspanden en vrijstaande woningen. “Ik vind het dan elke weer een uitdaging om voor een particulier een mooie woning neer te zetten. ‘’ Daarbij is de communicatie erg waardevol. Bij mensen aan tafel zitten en oog voor detail hebben maakt bouwen leuk.

De prijsstijgingen van bouwmaterialen zit haar ook als mens dwars. Ze moet nu antwoorden op de vraag wat een huis laten bouwen over een jaar kan kosten. “Dat doet me pijn. Jonge mensen, starters, die kunnen niet eens naar een hypotheek kijken. Het is zeker niet prettig om mensen te moeten bellen dat de verbouwing door stijging van de prijzen van materialen duurder wordt.”

Ester Kuijer stapt in 2013 in het familiebedrijf om haar vader op te volgen. Dat was niet bepaald een hoopvol en florissant begin. Slechte economie, de orderportefeuille niet denderend. Het personeelsbestand werd noodgedwongen behoorlijk ingekrompen. En nu schreeuwt ze om personeel dat er niet is. Ester Kuijer heeft geen spijt, zegt ze krachtig. “Er heerste in ons land  toen een megacrisis, vergeet dat niet. Ik moest wel krimpen om met SpoeltmanBouw te kunnen overleven.” Er zijn vacatures zoals meewerkend voorman en een projectleider, maar het bouwbedrijf heeft drie jongens in opleiding. En dat spreekt haar het meeste aan. In eigen huis  leerlingen opleiden tot vakmensen. “En natuurlijk hopen dat ze blijven.”

 

 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement