Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
 Polderweg gevaarlijk voor fietsers  (dinsdag 11 oktober ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 

Voor (brom)fietsers, zeker voor wielrenners op smalle bandjes,  is het op de polderweg goed uitkijken. Op het ‘gatenkaasasfalt’ is het slalommen. Zeker bij zeer slecht weer en in het donker kan het goed mis gaan. Borden geven wel aan dat het een eigen weg is en het gebruik op eigen risico is, maar toch.  Veel fietsers maken er gebruik van om van onze achtertuin te kunnen genieten. Hoe lang nog?

In de wandelgangen van steenfabriek De Zandberg worden ze lichtelijk nieuwsgierig.  K3Delta is zich er van bewust dat er wat aan gedaan moet worden, laat projectleider Marten Smits volmondig weten. “Wij hebben gekeken of het de moeite waard is om de weg helemaal opnieuw te asfalteren.” Maar dat zou voor de korte periode dat de weg nog voor fietsverfkeer wordt gebruikt, te veel geld gaan kosten. Om nóg een keer de gaten te vullen met koud asfalt is ook geen oplossing. De weg is zo poreus dat koud asfalt er zo weer uitligt, legt Smits uit. “Collega’s hebben er naar gekeken en zijn op beton uitgekomen.” Wanneer is nog de vraag.
De naastliggende zandophoging wordt straks het nieuwe recratieve fietspad, maar dat wordt eerst gebruikt voor het vrachtverkeer. Een tijdsplanning heeft Smits niet. Volgend jaar gaat er in ieder geval het asfalt er op.  

 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement