Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Peter Gillis  (vrijdag 19 februari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het gé tot slot ok om de knikkers
 

Peter Gillis komt bij Wijnzinnig Gendt. “Proef en scoor zijn Gilliske likorete in de winkel.” En ga met de brutaalste ondernemer van Nederland op de foto, meldt Guido Lenting in zijn promotie. Voor GuG was Peter nog een totaal onbekend heerschap, maar na de versoepeling van de coronamaatregelen wel een uitgelezen kans voor een onderwerp.

En reuring was er wel degelijk. GuG leeft onder een steen? Drommen volwassenen, pubers en jonge kinderen stonden voor de deur te wachten. Zelfs ons ouderenjournaal De Berichten was goed geïnformeerd aanwezig.

Volgens Guido staat hij bekend als de brutaalste ondernemer van Nederland. De  Bekende Nederlander maakt furore als ongepolijste en rijke ondernemer op SBS6. De serie ‘Familie Gillis: massa is kassa’ blijkt aan te slaan.

Oeps, hij blijkt echt een rijk man. Voor dit stukje even googelen. “Eigenwijs is ook wijs”, hoor ik hem knorrig zeggen. Hij is in de tv-filmpjes een uitgesproken campingbaas voor de kleine man, die uitgegroeid is tot een ware volksheld. Met zijn dure auto’s, jonge vriendin Nicol weet de vrolijke Gillis vriend en vijand te raken. Soms als bullebak, een impulsieve en keiharde zakenman die uit het niets een imperium wist op te bouwen. Dan weer als een aardige gewone gozer.

 
 
 

En dat was hij in ons durp ook. Het was vandaag zijn vierde en laatste bezoek van de vrijdag. Voor iedereen had hij ruim de tijd. Op de foto, praatje en handtekeningen. Een enkele goed ingevoerde fan kwam als cadeau met een worstenbroodje aandragen dat in de tv-serie een  prominente pek inneemt.

Buiten staat een lange rij te wachten. Voor de ‘aardige bullebak’ geen probleem. Ik blijf tot alle gasten binnen zijn geweest, zei de Bekende Nederlander.
Ik googel nog even veder. Hij heeft een kasteel in België. In 2020 had Gillis een geschat vermogen van 220 miljoen euro. Hij verdient naar schatting 5 miljoen per jaar. Per uur is dat 572 euro! Voor Guido Lenting kennelijk geen probleem. Hij ging na afloop met hem eten in Proef.

 

Onze boekenverkoper Edmund telde zijn omzet van de verkoop van de biografie van schatrijke Peter Gillis. Steenrijk? Hoe flikte hij dat? In het boek staat hoe hij  de tegenslagen uit zijn jeugd overwon. En hoe overleeft hij de aanslagen van de fiscus? Deze biografie is het onthullende levensverhaal van een jongetje dat thuis geen eten kreeg maar uiteindelijk steenrijk werd door zijn handelsgeest, werkdrift en kwajongensstreken. Te koop bij Edmund.

 

 
 

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement