Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
60 jaar tennis ien ons durp  (zaterdag 10 juni ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het is alweer héél lang geleden dat er in Gendt geen tennisvereniging was. Cor Kregting voert bij de jeugdigen deelnemers de spanning op. “Zestig jaar geleden zijn we op Sportpark Walburgen begonnen.” Met gemompel krijgt de oud sportdocent contact. “Da’s toch heel lang geléje! Daarom hebben we vandaag feest.” Hoewel er een wedstrijdelement inzit, compleet met het winnen van een unieke medaille, blijft plezier in de sport en spel de boventoon voeren.

De jeugd mocht vandaag de aftrap nemen met een gezellige wedstrijd ‘Records of LTC Gendt’. Later op de dag waren de senioren aan de beurt met als avondafsluiting de derde helft.

 

De zon doet al stevig zijn best. Voorzitter Sjaak Kregting ziet met tevredenheid de kinderen genieten. Zeker tussen de middag als er friet met snacks te krijgen zijn. LTC Gendt is een (financieel) gezonde vereniging, laat de voorzitter weten. Met voldoende jeugdleden en volwassenen die ook als vrijwilliger de handen uit de mouwen willen steken. Net als in de ochtend is het beleid van LTC Gendt dat ze een gezellige verenigen willen zijn. De ambitie om met spelers van buitenaf hoger in de competitie te kunnen spelen hebben ze verlaten, verzekert Kregting.

Tennis is toch een elitaire sport, merkt GuG voorzichtig op. De voorzitter lacht. Dat was vroeger misschien zo, zegt hij zonder wroeging. Trots drijft bij hem boven. “Weet je, wij zijn denk ik de goedkoopste sportvereniging van Gendt. ” Senioren vanaf 18 jaar betalen jaarlijks 112 euro. “En voor dit geld kunnen ze het hele jaar door vrij spelen.” Voor de junioren t/m 17 jaar geldt hetzelfde voor 44 euro.
De dag op de tennisbanen en clubgebouw De Tabaksschuur bleef nog lang gezellig.

 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement