Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
10 jaar IKC de Vonkenmorgen  (woensdag 21 juni ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

10 jaar IKC de Vonkenmorgen. Feest? Nee hoor, het is groot feest. “Omdat wij best gezien mogen worden”, zegt directeur Joost Baaijens zonder een spoor van bescheidenheid.  Tien jaar geleden was De Vonkenmorgen de eerste basisschool in Lingewaard die met een Integraal kleutercentrum (IKC) is gestart. En met succes. De opvang is inmiddels gegroeid tot zo’n 150 kinderen. En nu zitten we vol, zegt Joost met spijt. Het is dringend wachten op nieuwbouw.

Voor de kinderen was het vandaag geen aandachtspunt.  Clink had een feestprogramma samengesteld.  De mensen laten kinderen professioneel genieten van alles wat met kunst en cultuur te maken heeft. Hoofdmoot was een beeldend workshop. Daarnaast muziek en dans met als afsluiting een presentatie op het schoolplein. En vooral, een ongedwongen feestdag.
De dag werd afgesloten met een avondprogramma. Met een loterij, spellen, gezelligheid en ‘huisgemaakte’ lekkernijen. Er was van ranja tot een biertje voor de liefhebbers.

De gehele dag was een nieuw logo te zien. Een nieuwe start? IKC de Vonkenmorgen heeft een nieuwe gezicht. Volgens Joost Baaijens kan het gezien worden als een frisse start. Op naar een nieuwe website en een schoolgebouw met meer ruimte voor het Integraal Kleutercentrum.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement