Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
De Vrolijke Trappers 25 jaar  (donderdag 6 juli ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
   
 
 
 
 
 
 

Lidmaatschap van ‘De Vrolijke Trappers’ bestaat niet.  Gewoon inschrijven op de dag zelf, meer is er niet nodig om te genieten van een fietstocht van 30 of 50 kilometer. “De leukste tocht is de vijftig”, zegt de vaste routeplanner Tonny Peters van SWO Gendt. In de sportkantine van Walburgen druppelen de deelnemers binnen om zich in te schrijven. Koffie en thee staan klaar, want gezelligheid en de klets zijn het begin van een prettige dag. Heerlijk fietsen, met op zijn tijd natuurlijk een rustmoment op een terras. Fietsen gaat op eigen gelegenheid.

De Vrolijke Trappers bestaan 25 jaar. Een Gendtse ploeg die is uitgegroeid tot een organisatie die 50-plussers aantrekt uit heel Lingewaard. De sfeer in de kantine is gemoedelijk. Velen kennen elkaar.

Vandaag is de 50 km-route route Nijmegen, Persingen naar Kranenburg.  Niet rechtsreeks maar via de mooiste rustige wegen, benadrukt de routeplanner. Tonny Peters maakt de route op papier. “Voordat ik begin heb ik het al in mijn hoofd zitten.” Maar dit is kennelijk geen garantie voor succes. Op de fiets is het anders. “Je kunt het op papier nog zo goed willen doen, er zijn altijd dingen die in de praktijk anders uitpakken.”

De kosten van deelname zijn € 3 per persoon per fietstocht. De volgende route is gepland op donderdag 27 juli. De tocht gaat richting Duiven. Inschrijving en start bij Loods 9, Langstraat 48.

Meer info bij de commissie Fietstochten SWO-Gendt,  tonny.peters@hetnet.nl

 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement