Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Jarige Kring Gente brengt boek uit    (vrijdag 29 september ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
Hugo zingt 'Als Gendt zou verdwijnen'.
De 'boekmakers'

De geschiedenis dichterbij de Gendtenaren brengen, het ‘simpele’ doel van Historische Kring Gente. Voorzitter René Derksen legt op bescheiden toon uit waar vrijwilligers 40 jaar mee bezig zijn. 40 jaar, een getal om even bij stil te staan, zegt hij. “We tekenen 15 september 1982. Dinie van den Bergh schreef: Geachte enthousiaste aan het geboren laten worden van historische Kring Gendt. Eén keer moet er mee begonnen worden. ” Op 8 maart 1983 was de Historische Kring Gente (HKG) een feit. Binnenkort wordt het duizendste lid verwacht

Providentia is goed gevuld met mensen die héél veul met Gendt op hebben. Niet vreemd dat Hugo Peeters was uitgenodigd om zijn lied ‘Als Gendt zou verdwijnen ’ te zingen.
Er werd stil gestaan bij het jubileum, maar misschien was de hoofdmoot om het jubileumboek in ontvangt te nemen. Een blader- en kijkboek dat een breed beeld geeft van de geschiedenis van Gendt.

De Kring is niet alleen geschiedenis. René Derksen blikt vooruit. In 2024 verhuist de Kring naar de vernieuwde Leemhof. Achter zich latend het oude gemeentehuis, omgedoopt tot hun eigen onderkomen Vila Ganita. De voorzitter kijkt vooruit. “Een nieuwe plaats met andere mogelijkheden en dichterbij het centrum.” 
Het boek kost 20 euro.

 
Jos Aarntzen (lidnr 2) krijgt het eerst boek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement