Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Betonrot kwelt Martinus  (maandag 11 september ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
   
 

Betonrot is niet altijd gevaarlijk, maar het is van groot belang dat dit wel snel gerepareerd wordt, zeggen deskundigen. Betonrot herken je aan afbrokkelende beton stukjes en is lelijk en verzwakt de constructie. De Martinustoren en de voorgevel hebben er last van.

De gemeente heeft voor de veiligheid van voorbijgangers dranghekken geplaatst. Bisdom Utrecht heeft de problematiek in onderzoek en komt met een plan van aanpak. Het is zeer urgent, zegt secretaris Theo Peters van de RK parochie H. Maria Magdalena.

De kwestie ligt al geruime tijd op de parochietafel.  Pastoraatsgroep Gendt heeft talloze malen aan de bel getrokken. Verder dan praten kwam het niet. Totdat er brokken beton naar beneden kwamen. We kunnen niet langer wachten, erkent Peters. Hij gaat 2 oktober praten met de Gendtse pastoraatsgroep. De secretaris wil niet op het overleg vooruitlopen, maar kan wel zeggen dat het betonrot verhelpen een lastige en kostbare klus wordt. Allereerst het onderzoek, hoe ernstig is het beton aangetast. Voor een herstelklus moet de toren en voorgevel in  de steigers worden gezet. Zeker is dat de kosten behoorlijk in de papieren kunnen lopen. En wie gaat dit betalen?  Op 2 oktober komt die vraag zeker ter sprake. Voor Theo Peters  lijkt  die vraag ondergeschikt aan de genoemde urgentie. Er moet snel wat gebeuren, is zijn gedachte. Dit gaat ook om de veiligheid van voorbijgangers.

 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement