Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Bromfietsen kieke  (zondag 22 oktober ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
 
   

Brommers kieke op zwembad Walburgen, met gratis thee en koffie. Walburger Beweegt heeft met de slogan talrijke belangstellenden getrokken.

GuG was er ook. Het is barstens druk. Als oud en trotse brommerrijder van het historisch Duits merk Kreidler zoek ik enthousiast naar verwanten. De teleurstelling is enorm. Weinig Kreidlers maar een dikke véélvoud aan Zündapp’s. Ook een historisch Duits merk, maar dan van auto's, bromfietsen, grasmaaiers, naaimachines, rijdende mijnen en motorfietsen.

Motorfietsen op Walburgen , verschrikkelijk veel motoren. Van een Ducati monster tot een nostalgische Jawa, die ik me van vroeger kan herinneren aan mijn oom in Haalderen.

Ik bekijk aandachtig de tweewielers. Opvallend dat de meeste gelegenheids-coureurs met elkaar met een bekertje koffie in de hand staan de kwaken. Ze hebben duidelijk belangstelling aan elkaar. Bromfietsen kieke is meer een reünie, zegt vervent motorrijder Johan Ederveen. Met in geachte mijn opgevoerde prachtige Kreidler stap ik op mijn driewieler om naar huis te gaan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement