Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Eerste steen  (woensdag 4 oktober ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
 

Wethouder Aart Slob kijkt wat vragend om zich heen als GuG aan hem vraagt wat verder op het programma staat. Hij heeft op de bouwplaats net de eerste steen gelegd voor uitbreiding van De Leemhof. “Ik mag ’dit ding’ nog aan de voorzitter overhandigen.” Dat ding noemen ze ien Gendt een troefel, fluistert GuG . Ja maar ik metsel ook niet elk dag,  is zijn verweer.

Vooraf was in Providentia de officiële aftrap. SKC de Leemhof  wordt een mooi huis om elkaar te ontmoeten, zei Aart Slob. De wethouder sprak zonder ambtelijke en politieke woorden de toekomstige gebruikers helder toe. Hij noemde het heel belangrijk dat de Leemhof een thuishonk wordt voor verenigingen. Een plek in het centrum om elkaar te ontmoeten.

De aanwezigen luisterden aandachtig. De verbazing bij hen was te horen toen Slob zijn verwachting uitsprak dat 1 april het pand in gebruik genomen kan worden. “En dat is geen één aprilmop”, voegt hij trots maar voldaan er aan toe.

Kennis maken

Vandaag was de foyer van Providentia de plek van ontmoeting, bedoeld voor de gebruikers van De Leemhof om met elkaar kennis te maken. Onder het genot van een drankje werd hier gretig  gebruik van gemaakt.  

 

 
 
 
 
 
 
De beroemdste troefel van Gendt
 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement