Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Uitbreiding De Leemhof  (woensdag 23 augustus ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
   
 
 
 

Wij hebben er een grote bende van gemaakt, zegt de voorman van het bouwbedrijf met een glimlach. De slopers hebben Sociaal Cultureel Centrum De Leemhof verlaten. Het startsein om met de opbouw te beginnen.

De gemeente heeft 2,6 miljoen euro uitgetrokken om het pand te renoveren en uit te breiden. Het wordt een multifunctionele, energieneutrale en toegankelijke ontmoetingsplaats voor maatschappelijke activiteiten, zegt de gemeente. De afronding wordt ergens in het eerste kwartaal van 2024 verwacht. De centrale ‘Huiskamer’ in het nieuwe centrum moet een ontmoetingsplaats voor inwoners van Gendt worden.

In totaal maken straks zo’n twintig verenigingen en organisaties gebruik van de nieuwe Leemhof. Hiervoor wordt het culturele centrum met circa 300 vierkante meter uitgebreid. Dit biedt voldoende ruimte aan de nieuwe gebruikers, verwacht het college. De bibliotheek krijgt het grootste deel van de uitbreidingstaart. De Historische Kring Gente, ruilwinkel GoedSpul en het participatiepunt komen er bij die nu nog gebruik maken van Villa Ganita. Dit  voormalige gemeentehuis is verkocht aan WOONstichting Gendt

 

 

 
Links onder het puntdak komt de bieb
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement