Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Luisteren en kijken naar Maestro van Gendt   (zaterdag10 juni) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
 

Dé Maestro van Gendt!

 
   
 

Het was snikheet

 
 

Het podium ziet er indrukwekkend uit. Gebouwd met materiaal van boerderij De Geer. Sfeervol verlicht en tv schermen om alles goed te kunnen volgen. 
Simone, Guido of Goewan, wie wordt de Maestro van Gendt. Om antwoord te geven  staan ze  in  een oververhitte Providentia op de bok om leiding te geven aan het orkest en de slagwerkgroep van Harmonie St. Caecilia Gendt. Voor de ‘punten’ zitten de juryleden Hugo Peeters, Anciëlla Tap, orkestdirigent Olaf Baeke en slagwerkdirigent Casper Traa er klaar voor. Presentator Bram Bouwman opent het gala. Wie wordt de Maestro van Gendt.

Simone, Guido en Goewan laten zien en horen wat ze in een half jaar repeteren  hebben opgestoken van Olaf Baeke en Casper Traa. En horen, want het is een hele klus om een groep muzikanten in de gewenste maat te houden.

 

Wie wordt de Maestro van Gendt. In een oververhitte Providentia smelt het antwoord over het publiek. Winnen staat niet voorop. Plezier is het belangrijkste. Toch staan de kandidaten met spanning op de bok. Guido Lenting blijkt de sterkste zenuwen te hebben. Hij kan naar eigen zeggen bij het dansen geen ritme houden, is niet muzikaal, maar door de jury  wel uitgeroepen tot De Maestro van Gendt.

Op zien Gendts hebben we het niet over een maestro, maar over de meester. GuG ziet na deze avond  Harmonie St. Caecilia als de Meester van Gendt. Het kleine gruupke hèt zien nek durve uut te stèke. En met succes. Presentator Bram Bouwman had het in zijn openingswoord over de ‘eerste editie’ van De Maestro van Gendt.
 

 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement