Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Nieuwjaarsduik  (zondag 1 januari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
Dit jaar in het huwelijk, maar eerst De Duik
 
 
 
 
 
 
 
 

De warmste Oudejaarsdag ooit gemeten, melde het KNMI. De temperatuur op Nieuwjaarsdag  had de vormen aangenomen van een behaaglijk voorjaar. Was het wel een heldenrol om deel te nemen aan de Nieuwjaarsduik?  De Noordzee klokte een temperatuur van 7 graden. Onze helden gingen het misschien wel het mooiste buitenbad van Gelderland in van vier graden.
Un wèèk geleje werd er nog geschats, weet fanatieke duikfanaat Theo Aarntzen te melden. “Ik had er dit jaor eg moeite mee um kupke onder te gaon. Mar het móés, anders vien ik het gin nei-jaorsduik.” Samen met Wim Rensen werd  de kanariecup voor de origineelste groep in de wacht te geslepen. De energiecrisis was het item. De mannen dachten er warmpjes bij te lopen.  

Naast de Duik is de ‘derde helft in het sportcafé net zo mooi. Het voornaamste doel was de klets.  Bij de prijsuitreiking door juryvoorzitter Harry Rensen vlogen  de Walburgkanaries door de lucht. De ‘kerstmannen’ waren enigszins teleurgesteld dat ze geen prijs hadden gewonnen. Ze waren zo mooi. De jury had duidelijk gekozen voor de originaliteit.  Ook de jongste deelnemer werd gehuldigd. Met trots kwam de 5 jarige Madelief Martens naar GuG om op de foto te gaan.

Voor alle deelnemers was er soep van slagerij Buurman. De kwaliteit was oké. De lepel blief rechtop staon, zo was het Gendtse oordeel.

 
 
 
 
 
 
Nog een kéééér!!
De jury wikt en weegt
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement