Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Tevreden, maar is het nog onze polder?  (vrijdag 20 oktober ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
   
   

Een harstikke mooi fietspad”, is de opmerking van voorbijgangers, “Maar het is niet meer onze polder.” Toch voelen de fietsers (eindelijk) verlost te zijn van de oude polderweg. De eigen weg was door het zware vrachtverkeer verandert in een gatenkaas. Nu ligt er een veilig gescheiden fietspad,

Vrijdag is de weg opgeleverd. Opdrachtgever K3Delta heeft wel wat opmerkingen achtergelaten. Net voor het begin zit nog een behoorlijk gat in het oude asfalt. Het wegenbouwbedrijf heeft zich strikt aan het bestek gehouden, waardoor een halve meter buiten de scheidslijn van de eigen weg een gevaarlijk gat niet is gedicht. Rijplaten zijn erop gelegd. Het wachten is dat de reparatieklus is uitgevoerd.
Bij de doorlaat moet ook nog het een en ander gebeuren. Op deze plaats is een wilddoorlaat gepland voor de kuddes Rode Geuzen en de Konikpaarden. Er ligt ook nog een berg puin dat afkomstig is van het oude wegdek en fundering. Hierover is het nodige gedoe geweest, is het geroezemoes. Foutje van de wegenbouwer? Vergeten te hergebruiken als fundering? K3Delta doet geen uitspraken.  Wel dat het opruimen bij het wegenbouwbedrijf ligt.

Fietsers moeten zich door twee poortjes wringen. Ze worden verplicht af te stappen om het overstekend vrachtverkeer ruim baan te geven. Veiligheid voor alles, is de achterliggende gedachte. Het is wel erg krap, merkt een fietser met een lach op. Zeker, hoe staat het met scootmobielers en fietsers op een driewieler?  K3Delta had al twijfels. Net voor oplevering is GuG uitgenodigd om de beschikbare ruimte te testen. Veel te krap. Binnenkort wordt de ruimte verbreed.
De werkzaamheden zijn nog niet achter de rug. Langs de weg ligt een sleuf open. Liander moet er een elektriciteitskabel inleggen naar steenfabriek De Zandberg.

 

Het oude asfalt en fundering

 
 
 
De 'vaste dumpplaats' bij de doorlaat zou voorbij moeten zijn.
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement