Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Pronkzitting  (zaterdag 4 februari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

 

   
Er is heel veul gelachen.
Michiel Evers en Bram Bouwman
 
 
 
 
 
 
 

Door mevrouw Gug
Eindelijk, na 3 lange jaren was het weer zover. De pronk van de Gentenarren kon weer plaatsvinden. Ik pakte met de vriendengroep de draad weer op en we bestelden direct onze kaarten. Het was dan zover. Nadat de nieuwe mensen in ons gezelschap van de schok waren bekomen (is het echt ‘normaal’ dat iedereen tassen vol hapjes mee naar binnen neemt?), gingen we klaarzitten voor weer een avond vol zang, toneel, cabaret en gelach, heel veel lachen.

Het hof van het Sprauwejagersnest

En waar we eigenlijk dachten wel te weten wat we konden verwachten, bleek het programma vol verrassingen te zitten. We zagen veel nieuwe gezichten en de show leek ook vlotter door te lopen, en de acts beter op elkaar afgestemd.

q
Waar piesten we in de broek van het lachen en welke act leende zich bij uitstek voor een toiletbezoekje?

En nu is natuurlijk de vraag. Wat waren de tops en de flops? Waar piesten we in de broek van het lachen en welke act leende zich bij uitstek voor een toiletbezoekje?
En eigenlijk kan ik daar deze keer niet echt een antwoord op geven. Hoe truttig het ook klinkt (Angela de Jong zou me wat aandoen), waren écht alle acts goed.

Even geen bier

Zo zagen we een variant op het populaire tv-programma ‘Even tot hier’ dat was omgedoopt tot Even geen bier. Michiel Evers en Bram Bouwman lieten ons in een aantal scenes tot het besef komen dat het geen toeval was dat Prins Goewan zo lang prins carnaval is. Iets dat door Bram in het begin werd afgedaan als een complottheorie van Michiel. Waarvan hij later moest toegeven dat Michiel toch gelijk had.
Dit zat zo goed in elkaar, het was echt verrassend, scherp en belangrijker nog, ze speelden zo ontspannen en goed getimed. Een nieuw duo is geboren?

Ze werd al aangekondigd als nieuw talent, en talentvol is ze zeker. Kaja Peeters kwam in de gedaante van de spirituele Joset op. Ze wist op haar jonge leeftijd de hele zaal mee te krijgen om haar Ying Yang spreuk, én bijbehorende beweging, mee te laten doen.

De vriendengroep van de prins brachten een lied over Prins Goewan. Niet met de hele groep op het podium, maar ze hadden een heuse videoclip opgenomen en deze was te zien op het groter scherm. Goede oplossing en mooie afwisseling in het programma.
Ook de GenteKwèkers zongen de prins weer toe, uiteraard compleet met een sketch die goed in elkaar zat.
In het lied Amehulah hoorde we hoeveel Gendt is veranderd in de afgelopen jaren, maar ook dat dit juist iets goed is. Het lied was tevens een groot dankjewel aan Winkeliersvereniging Gendt die elke keer weer een steun is voor verschillende verenigingen in Gendt.

Met Jeugdprins Nick de Danslustige kan dans natuurlijk niet ontbreken op zo’n avond. Naast de dansen van de PrinseParels en de PrinseGarde trad Nick zelf ook op met zijn dansgroep van Dansatelier Over De Linge. Stuk voor stuk wederom super.Uiteraard waren er ook bekende gezichten. Magic Friends Hans Hoogveld en Rene Kregting vermaakten met een goochelshow en ook Hugo Peeters was erbij. Met name in de gedaante van de ‘trouwambtenaar-Elvis-uitLasVegas’ was hij hilarisch. Het zou me niets verbazen als de aanvragen voor deze Elvis als echte BABS binnen gaan stromen ;-).

Tot slot een nieuw trio dat ons het allerhardst heeft laten lachen. John Joosten zagen we al eerder bij de pronk en je ziet hem elk jaar weer zichzelf overtreffen. Deze keer was hij samen met Monique Huisman en Rick Basten, als de masseurs van onze Thaise Massage in Medisch Centrum Gendt. Wat een gouden combinatie zijn deze 3. Het gaat te ver om hier een samenvatting te schrijven over de inhoud maar 2 dingen moet ik gewoon even noemen. Zo was de outfit van masseur Rick iets dat ons nog bij zal blijven (broekje, heel kort, heel strak..) en de demonstratie van de nieuwe massage-olie ook.
Deze soja-olie (later bleek, zo ja! olie) had een bijzonder effect op Monique. Meg Ryan (van de bekende scene uit When Harry met Sally) zou hier nog een puntje aan kunnen zuigen.

Aan het einde van een super professionele review als deze, hoort natuurlijk een conclusie of op zijn minst een aanbeveling. En daar loop ik spaak.
Het liefst zou ik tegen iedereen zeggen alvast na te denken over de act van volgend jaar. Maar het was ook zo leuk en verrassend om zoveel nieuwe gezichten te zien. En qua tijdsduur was deze pronk precies goed.
Nou ja, gelukkig hoef ik dat dilemma niet op te lossen. Ik kijk al uit naar de pronk van 2024!
 

Jonge sterren nemen het langzaam over 

Frisse wind Kaja Peeters
Oude rot Hans Hoogveld
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement