Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Rommelmarkt harmonie  (zondag 1oktober ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
 
 

Een bezoeker heeft belangstelling voor een printer. De kleur is goed, maar doet die het ook? De quasi ’techneuten’ van St. Caecilia buigen zich over het apparaat. Er wordt gerommeld. Gin lève ien te krieg, en GuG loopt verder op de jaarlijkse rommelmarkt. Ouwe zooi, of ‘goed spul’ voor liefhebbers.
Een zichtbaar verstokte lezer struint door de dozen met boeken. Gelezen door anderen, maar nu voor een prikkie te koop. Een moeder is het zat en neemt noodgedwongen haar dochtertje op de arm om weg te komen van de speelgoedkramen.

De belangstelling is behoorlijk. De handelaren weten Gendt te vinden. Om half negen stond de eerste al aan de deur. Daarna loopt de gehele dag lekker door. Als Henk Botterblom vrolijk kiek zit het goed, zegt Koos Messink lachend. Henk loopt met een damestasje en de dagopbrengst door Providentia.

En dat geld heeft de harmonie keihard nodig, legt Koos uit. Maar dat niet alleen, het is voor de muzikanten van de ‘blauw-witte familie’ een gezellig evenement. Iedereen is voor de rommelmarkt in de running. Het samenzijngevoel zoeft door Providentia.

De toekomst van St, Caecilia blijft volgens Koos financieel sabbelen. Met de muzikale bestaanszekerheid zit het wel goed. We gaan in projecten werken, zegt Koos. De eerste zichtbare actie is Together on Stage. Harmonie St. Caecilia Doornenburg en Gendt werken samen aan een project voor twee gezamenlijke concerten. Op 18 november en 2 december in Providentia.
De bezoekers voor de rommelmarkt blijven komen. Koos Messink en GuG zien een tevreden man uit de zaal lopen met een printer onder zijn arm.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement