Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Verbod straatposters laat op zich wachten  (dinsdag 30 maart ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
   

“In Lingewaard komen in het tweede kwartaal van 2022 op uitvalswegen van woonkernen in totaal 10 verlichte reclame- en aankondigingsborden voor boodschappen van lokale verengingen en stichtingen, bedrijfsreclame en gemeentelijke aankondigingen”, is het besluit van het college.

In 2021 schrijft toenmalige wethouder Helga Witjes  de wens om ‘verrommeling’ door illegale reclame in de openbare ruimte op te lossen. Anno 2023 is  het  nog steeds niet tot uitvoer gebracht. De straatposters sieren nog steeds het Lingewaardse wegenpark. Foutje?

 
 
 

Helga Witjes schreef in een toelichting aan de gemeenteraad dat Bemmel, Huissen en Doornenburg 2 2 panelen zijn toebedeeld. Bij de overige kernen komt 1 exemplaar. De digitale panelen inclusief staander, hebben een afmeting van 1 bij 2 meter. De exploitatie komt in handen van Bordbusters uit Huissen. Reclame moet betaald worden.  En dan is het lange tijd stil.

De problematiek ligt niet bij de gemeente, zegt een woordvoerder. Het is een landelijk vraagstuk.  “We wachten allemaal op Liander. Alles staat klaar om in uitvoering te brengen, maar we zijn in afwachting van Liander voor de noodzakelijke stroom voor de borden.” Zo gauw de panelen van Bordbusters er staan, vervalt voor verenigingen de mogelijkheid om nog straatposters langs de weg te plaatsen.

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement