Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Weer naar school  (woensdag 30 augustus ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 

De scholen zijn weer begonnen. Bij ouders, leerkrachten en bij (de meeste) kinderen was vanmorgen een brede glimlach te zien. Kinderen zijn blij dat ze elkaar op school weer kunnen ontmoeten. GuG ging op bezoek bij IKC de Tichelaar.
Bij een enkele traan was een warme knuffel voldoende om thuis snel te vergeten. Joren Heijnen had zich voor de ingang genesteld. Fijn jullie weer te zien, verwelkomt hij de kinderen en ouders. “Pfff, zes en een halve week vakantie is wel een tijd hoor”, verklapte de directeur met een diepe zucht richting de bezoeker.

Wanneer de kinderen van hun ouders afscheid hebben genomen is het tijd voor de klets en voor een enkeling kennismaken met de groepsgenoten. De jeugdige terugblikken van hun vakanties gaven een aardig doorkijkje in het gezinsleven. Smakelijke verhalen kwamen er los. Het werd ook duidelijk dat niet alle kinderen ver van huis zijn geweest.

Het was indrukwekkend te zien hoe een nieuwe leerling uit Oekraïne  in de groep van Susan van Bon moeiteloos werd opgevangen. Taalbarrière, andere cultuur en oorlogservaring, gevlucht uit hun thuisland zijn voor kinderen geen obstakel om meteen sociaal met elkaar om te gaan. Met de start van het nieuwe schooljaar heeft IKC de Tichelaar in alle groepen Oekraïense kinderen zitten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement