Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Pronkzitting  (zondag 28 januari) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
Toppertje van GuG: Monique Campscheur als Helga uit Alo Alo. Dé krijsmoel van de Pronk
 
 
 
 

Pronken voor de Gendtse prins

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

At your service hoogheid!

Door Mevrouw GuG
D
e pronk van 2024 zit er weer op. Een dag later bedenk ik me nog eens rustig welke gedachten ik overhoud na de pronk van dit jaar. Soms weet ik dat direct, dit jaar moest ik er wat langer over nadenken. Het zijn er namelijk meerdere. Natuurlijk denk ik nog eens terug alle lekkere hapjes die iedereen had meegenomen (we weten elk jaar nog te verbeteren), maar ook aan het enthousiasme van het prinsenpaar. Schoonheid Joyce geniet zichtbaar van alles wat hen als prinsenpaar overkomt en dat is heerlijk om te zien!Maar het overtreffende gevoel is toch vooral waardering. Waardering voor iedereen die de tijd neemt, hier de energie aan wil besteden, en met name het lef heeft om zich te presenteren op de pronk.Waardering voor het nieuwe talent dat zich laat zien. Kaia Peeters was dit jaar voor de tweede keer te zien, en wat is het fijn dat ze wederom mee deed. Met haar act als stewardess van de nieuwe vliegmaatschappij van Prins Roy (We Do Air) wist ze een mooie act neer te zetten. Maar ook de Gentekwčkers wisten nieuw talent op het podium te krijgen. Janneke (“die van Bas en Mireille”) en Iefke (“die van Aad en Paulien”) wisten ons te verrassen met de Parels op herhaling. 14 jaar geleden stonden ze al op het podium als PrinseParels, maar nu voor het eerst met een act. En die smaakt zeker naar meer, dus hopelijk zien we hen volgend jaar weer terug!

Waardering voor alle kinderen van de dansgroepen die zoveel geoefend hebben om mooie dansen neer te zetten, maar ook hulde aan de vrijwilligers die al maanden met hen oefenen om te zorgen dat er weer een originele dans is.
 

Waardering voor de, wat mij betreft, toppers van de avond. Met John Joosten als De Cock (met ce-o-ce-ka), Rick Basten als Derrick (of Der Rick) en Monique Campscheur als Helga (uit Alo Alo) verwacht je dat ze het mysterie waar boswachter Michiel Evers hen mee opzadelt, zouden kunnen oplossen. De tijd bleek hiervoor te kort. En hoewel ik niet per se de oplossing hoefde te weten, had deze act voor mij best nog iets langer mogen duren. Klasse!Maar waar er veel waardering is voor nieuw talent, is het anderzijds ook heerlijk om te kijken naar de meer geroutineerde artiesten. Krek Wak Wou nam afscheid met hun laatste act en gelukkig zagen we ook het gouden duo Rene Kregting en Hugo Peeters weer terug. Ze zijn een genot om naar te kijken. Zoveel ervaring en talent dat wanneer het even mis gaat, dit de hele scene eigenlijk alleen maar leuker maakt.

Al met al was het weer een heerlijke avond. Zo fijn om te zien dat er zowel op het Gendtse podium als qua bezoekers genoeg verjonging te zien is.
We kijken nu alweer uit naar volgend jaar!

 

 
 
Boswachter Michiel Evers
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement