Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Michiel Evers 25 jaar op IKC de Tichelaar    (donderdag 2 februari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

 

   
 

Duiken in de massa in de schutterstent

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Op de website staat de vraag, waarom werk ik graag op IKC De Tichelaar, wat maakt deze school uniek.“ Al vanaf dat ik hier werk is er een sfeer waarin iedereen (kinderen en collega’s) zichzelf mogen zijn, zonder dat daar een waardeoordeel over gegeven wordt.”

Michiel Evers werkt 25 jaar op IKC de Tichelaar. De hele school ging uit zijn dak om de zilveren jubilaris te bejubelen. “Ik weet zeker dat Joren een toespraak zal houden, maar Ik ben zo benieuwd wat de kinderen over mij te vertellen hebben.”, zegt het feestvarken wachtend in de leerkrachtenkamer, voordat hij onwetend de aula mag binnenstappen.
Michiel is stamgroepleider van 7-8, een rekenspecialist, flexibel, geeft kinderen de ruimte om zichzelf te kunnen zijn, zorgt voor een open sfeer en heeft humor. GuG is meer te weten te komen.

Hij is een ruige rocker. Zijn hoogtepunt in Gendt is de takkenoptocht en  de directeur weet na het eerste functioneringsgesprek dat de stamgroepleider niet kan zingen.

De rockfan werd kostelijk, cultureel en soms ruig verbeeld door leerlingen van jong tot oud. Dat Michiel los kan gaan op zijn hoogtepunt van Gendt is ook duidelijk: de Takkenoptocht, inclusief de feesttent. De directeur was helder in zijn toespraak. In het eerst functioneringsgesprek met Michiel kaartte hij aan dat de stamgroepleider van IKC de Tichelaar niet kan zingen! Hij hoefde niet zelf voor de microfoon, het team bracht voor de jubilaris een lied ten gehore.

Je danst automatisch /  Als je danst op de vloer is het een topprestatie / Iedereen wil naar je kijken, je bent de sensatie / Met Marieke al lang een mooie relatie / Want ey-oy, hij danst super smooth / En ey-oy, kijk dat is hoe het moet / Vandaag is het zilver, ja.  

En wat zegt de jarige rocker? Het was een sublieme ochtend.

 

 
 
Ik vind u de liefste meester
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement