Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408    

 

 
 
De Berkel gaat te water (28 april) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Het miezert aan de Waal. Toch is het feest. Harrie en Joke staan klaar om de Berkel glansrijk te dopen. De fles beukt tegen de romp. Een bijzondere doop voor Joke. “Ik wil zeggen hoe trots ik op je ben.”  

Hans en Harrie zijn geen trotse praters. Zonder één woord te communiceren laten de gebroeders  voor het oog van familie en bekenden  het nieuwste jacht van Jachtverhuur Cornelissen te water. De Berkel ligt strak in het water, was de algemene reactie. Alweer het elfde brok huisvlijt van Hans en Harrie. Een jacht van 11 meter met 2 hutten die plaats biedt aan  5 personen. De eerste dagen kiezen  Harrie met zijn vriendin Joke het ruime sop

 

Ruim tien jaar geleden kwam Joke  in de familie Cornelissen. Er stond een groot kaal karkas in de loods achter het huis, weet ze nog. In 2008 waren ze met de bouw begonnen. Joke had er nog weinig vertrouwen in dat deze boot ooit de Waal zou voelen. “Stiekem heb ik me afgevraagd of het ooit wat ging worden met die boot zonder naam. En nu, vijftien jaar later staan we hier dan toch.”

 
 
De bril is ook gedoopt!!
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement