Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Noud Bles viert 40 jaar met Een stad van woorden

Terug Vépé

 

Als schrijver kun je 40 jaar romans schrijven niet beter vieren dan met de publicatie van een boek. In 1983 verscheen van Noud Bles zijn debuutroman De barokjager, op 18 november verschijnt zijn achtste roman
Een stad van woorden is opnieuw een klimaatroman. De hoofdthema’s klimaatverandering en zeespiegelstijging lijken elke dag aan actualiteit te winnen. De roman kijkt ver vooruit, maar het verhaal speelt zich af in het heden. Een groep architecten heeft zich teruggetrokken in een verlaten legerplaats op De Veluwe om een even uitdagende als onmogelijke opdracht uit te voeren: maak een ontwerp voor de nieuwe hoofdstad van Nederland als de zeespiegel onverhoopt zo hoog stijgt dat het westen van ons land, inclusief de hele Randstad, dreigt te overstromen.
Het lijkt misschien wrang om te midden van de vele onzekere woelingen van onze tijd het feestje te vieren dat veertig jaar geleden met de debuutroman De barokjager begon. De roman Een stad van woorden beschrijft ook de continuïteit van de literatuur die altijd een spiegel is van het menselijke leven. Wie leeft, probeert in elke dag iets feestelijks te ontdekken.

Boekhandel Het Colofon. Bakkerstraat 56 Arnhem.
Inloop vanaf 16.30, nazit tot 19 uur Toegang vrij, aanmelden  info@hetcolofon.nl,   026-3703508

Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan dr. Martijn Leisink, voorzitter Raad van Toezicht Coöperatie Het Colofon. Noud Bles leest voor en signeert. De woorden worden afgewisseld met pianomuziek die een directe relatie heeft met de roman, te spelen door concertpianist Sebastiaan Oosthout en het zeer jonge, veelbelovende pianotalent Fedor Boldyrev.

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2023

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.
De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.
Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

421408

Privacy reglement