Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
   
 
   
De Hinkelman (donderdag 21 oktoberl) Terug Vépé
 

Best spannend, zei de Gendtse kunstenares Rineke Verhoeven. Haar Hinkelman hangt in de stroppen om op de sokkel geplaatst te worden. Zaterdagmiddag wordt bij de Zandberg én K3Delta het kunstwerk feestelijk onthuld.

Het kunstwerk won een aantal jaren geleden de publieksprijs  bij ‘Bakens aan het Water’, van de provincie Gelderland.  Doel van dit project is om een lint van kunstwerken langs de Waal te realiseren. Rineke won met haar creatie toen de publieksprijs, maar de vakjury jubelde (nog) meer voor het kunstwerk ‘Dijk van een Wijf’.

Handarbeid en blootsvoets.

K3Delta heeft De Hinkelman met liefde alsnog een plek in de polder gegeven. In het voorjaar van 2019 stond er een interview met Rineke in de nieuwsbrief van de zandwinner uit Andelst. “Met het kunstwerk wilde ik een ode brengen aan hen en de strijd die ze hebben geleverd. Want het werk in de steenfabriek was heel zwaar, voornamelijk handarbeid en blootsvoets. De omstandigheden waren erbarmelijk. Ik vind het belangrijk om te blijven vertellen waar we vandaan komen. Daarom hoort dit verhaal thuis in Gendt, en is er geen betere plek dan de polder om De Hinkelman neer te zetten. In de buurt van de steenfabriek.”

 

 

Een hele vrachtwagen  vol?
Schrik? Kum goed
Nog un bietje verschuwe
Vraagteken tot zaterdag. Kom eiges kieke!
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Knipoog Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement