Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Schoonmaakbeurt speeltuin  (11 maart) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De laatste sneeuwresten van de afgelopen nacht bedekken de bodem van speeltuin Hulhuizen. Toch is de voorbespreking achter de rug. De koffie is op en er moet gewerkt worden. Onder de vlag van NLdoet gaan de vrijwilligers van misschien wel de mooiste speeltuin van Lingewaard aan de slag voor de jaarlijkse schoonmaakbeurt. Dit jaar bijgestaan door de wethouders Maarten van den Bos en Nick Hubers.

 Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet deze mensen voor hun vrijwillige inzet in de schijnwerpers.  “Wij activeren  door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat ertoe doen als vrijwilliger met je doet.”

 
 

In Hulhuizen zijn mensen bereid om het hele jaar hun handen uit de mouwen te steken, zo vertelt een trotse voorzitter Bas Vermaas. Natuurlijk voelt ook Hulhuizen de landelijke krapte aan vrijwilligers, zegt Vermaas, maar van echt tekort is geen sprake. Vandaag heeft zelfs een vrijwilliger uit Angeren zich aan het speeltuinkorps toegevoegd. Hij kwam met de speeltuin in aanraking doordat hij met zijn kleinkind op bezoek was geweest.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement