Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De Muts Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door
Projectontwikkelaar met betrekking tot de Martinuskerk is Hugo de Baaij.
 

Het Kerkplan komt steeds dichterbij.

Voor GuG aanleiding om te beginnen met afscheid nemen van Martinus.

Met foto’s, verhalen en korte weetjes.

  Foto bestellen?

Allerzielen 2018

De ontmanteling van onze Martinuskerk brengt mensen aan het denken. Wie wil er wat hebben? Huissen heeft al belangstelling getoond voor ‘De muts’. Het krijgt mogelijk een plek in de stadskerk O.L. Vrouw ten Hemelopneming.

De overkapping met het kruis van Jezus Christus boven het priesterkoor stammen uit beginjaren zestig. Toen is het altaar omgedraaid, zodat geestelijken met hun gezicht naar de kerkgangers de viering kon doen.

Doornenkroon

De kunstenaar had met de Muts een doornenkroon voor ogen, gemaakt van takken van een doornstruik. In opdracht van Pontius Pilatus werd de venijnig scherpe doornenkroon gebruikt om Jezus Christus met bespotting te kronen met zijn zogenaamde koningschap. Ook het opschrift "Jezus van Nazareth, koning der Joden" boven het kruis vormde hier een onderdeel van.

De Gendtse parochianen vonden deze moderne kunstuiting in hun kerk maar niks. Vóór 1 april is Martinus van ‘gedrochtje de Muts’ verlost. Dan moet de kerk leeg zijn. Het zal volgens Bertus van den Brink nog een hele toer worden om de Muts en Jezus Christus van het hoge plafond te halen.
 

Dodenherdenking 2017
 
 

Naar het archief