Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Martinuskerk niet meer heilig en heeft nog één altaar Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door
Projectontwikkelaar met betrekking tot de Martinuskerk is Hugo de Baaij.
 

Het Kerkplan komt steeds dichterbij.

Voor GuG aanleiding om te beginnen met afscheid nemen van Martinus.

Met foto’s, verhalen en korte weetjes.

  Foto bestellen?
 
 
 

Dááágg. op naor de Kommerdiek

De H. Martinuskerk is voor ons durp meer dan een gebouw van stenen. Gelovigen, minder gelovigen en voormalige gelovigen zijn op deze plek gedoopt, getrouwd, hebben er de uitvaart meegemaakt, de eerste communie gedaan, gebiecht en de start van de Palmpaasoptocht meegemaakt.

Vandaag wordt er gebonkt en gebeiteld. Erik Kersten probeert met zijn heftruck de marmeren altaren weg te halen. Tijdens de verkoopdag hebben ze het gekocht. Het is straks te ien de Kommerdiek te zien. Het grote altaar neemt hij niet mee.

Het altaar zit in de muur hartstikke vast. Wringen moet met beleid, zeggen zijn helpers. Het gevaar is aanwezig dat het marmer barst. Zou een schietgebedje helpen, vraagt hij zich hardop af.
Vloeken in het gebouw zou ook mogen. Want Martinus was al aan de eredienst onttrokken
. Ien het geniep!

Martinus

(Tekst loopt door)

Pastoor Gerard Peters van de RK parochie H. Maria Magdalena heeft gemeend om zonder er ruchtbaarheid aan te geven het relikwie van de heilig persoon uit het hoofdaltaar te halen. GuG heeft tevergeefs moeite gedaan om bij deze gedenkwaardige gebeurtenis aanwezig te zijn om dit te delen met zijn durpelingen.

Pastoraal medewerker Annemarie Buurman is in de besluitvorming niet betrokken. Een troost, volgens Annemarie zat in het altaar niks van ‘onze’ Heilige Martinus mar iets van een andere heilige.

 

Het laatste avondmaal

 
 

Naar het archief