Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Drie Wijzen in stoffige dozen Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door
Projectontwikkelaar met betrekking tot de Martinuskerk is Hugo de Baaij.
 

Het Kerkplan komt steeds dichterbij.

Voor GuG aanleiding om te beginnen met afscheid nemen van Martinus.

Met foto’s, verhalen en korte weetjes.

  Foto bestellen?
 
 

De jaarlijkse Kerststallentocht van de Lingewaardse parochie was voor Gendt misschien wéér een beetje afscheid nemen de Martinuskerk. Over een paar dagen is het 2019. Hét jaar dat de sloper zijn tanden zet in een deel van het godshuis.


De kerststal pronkt. Eric Blankert staat er bij en mijmert over zijn kerkherinnering. Hun kinderen hebben alle kerkelijke gebeurtenissen meegemaakt. Hij kijkt ook naar de scheuren in de muren. Als bouwkundig adviseur ziet hij de noodzaak niet om de kerk te slopen. De bouwkundige staat is volgens hem niet alarmerend. De ontkerkening  heeft het lot van de Martinuskerk wel bepaald. Laten we blij zijn dat de kerk blijft bestaan voor huisvesting van senioren uit ons durp, zo is de redenering van de Pastoraatsgroep Gendt.

Ongewis

De toekomst van de kerststal is ongewis. Toos van Zijl heeft de beeldengroep al jaren liefdevol in haar beheer. Ze weet het ook niet , laat ze weten. Het parochiebestuur is aan zet, maar laten weinig informatie los.
Na Driekoningen zijn Jozef en Maria, Kindje Jezus, de herders, het vee en de drie Wijzen uit het Oosten Caspar, Melchior en Balthasar, weer verpakt in stoffige dozen.

 

 
 

Naar het archief