Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Wandkleed verlaat Martinus Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door
Projectontwikkelaar met betrekking tot de Martinuskerk is Hugo de Baaij.
 

Het Kerkplan komt steeds dichterbij.

Voor GuG aanleiding om te beginnen met afscheid nemen van Martinus.

Met foto’s, verhalen en korte weetjes.

  Foto bestellen?
 
Restauratiekosten 10.000 euro

Er wordt geklopt op de kerkdeur. Heel voorzichtig komt er een bescheiden man de zijbeuk binnen. Kom d’r ien, roept Annemarie Buurman. De pastoraatsmedewerker zit al te wachten op  Jan Huisman. Hij komt iets ophalen uit de H. Martinuskerk. “Wat een vrimd gezich”, slaakt Jan met een diepe zucht. De leegte in de kerk heeft hem duidelijk verrast.

Jan komt met een missie. Hij mag als oud bestuurslid van de A.B.T.B het geborduurde wandkleed van de A.B.T.B. ophalen en tijdelijk thuis veilig opbergen. Het wandkleed is ooit in bruikleen gegeven aan de Martinuskerk. Nu de sloop nabij is en voor het wandkleed vooralsnog geen nieuwe bestemming is, gaat het terug naar de eigenaar. En zo hoort het ook, is de opvatting van Annemarie. Zij heeft zelf het initiatief genomen voor de overdracht.

Kring Gente

Er bestaan twee opties. Het wandkleed komt over een jaar terug als het nieuwe secretariaat gereed is, of het gaat naar Historische Kring Gente.

Er hangt nog een wandkleed. Eigendom van Martinus. Maar het doek is, net als het kerkgebouw, in zeer slechte staat. De pastoraatsgroep dubt wat ze met het doek aan moeten. Restauratie kost volgens Annemarie Buurman al gauw 10.000 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Naar het archief