Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Een feestelijk moment (vrijdag 18 oktober) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door
Projectontwikkelaar is Hugo de Baaij.
 
 
 
 
 
Wat heeft Wim Huting gefilmd? Nieuwsgierig?
De Berichten zijn
hier te volgen
 
 
 
Bij de start van een bouwproject hoort een feestelijk en officieel moment. Hof van Gendt is zo’n project. Tussen het voorfront en het priesterkoor heeft Hendriks Bouw en Ontwikkeling een tent opgezet. De groene loper is uitgerold. Genodigden druppelen binnen.
 
  Jan Spanbroek uit Bemmel

De toekomstige bewoners nemen meteen nieuwsgierig een kijkje op de bouw. Hier komt de badkamer en hier de voordeur. Jan Spanbroek struint verder. “De binnentuin wordt veel groter dan ik had gedacht.” Het is een mooie plek om te wonen, laat de Bemmelnaar aan GuG zonder de durpse gevoelens van Gendt weten. Hij verlaat samen met zijn vrouw zijn geboorteplaats om in Gendt een seniorale toekomst op te bouwen.
Zomaar een moment van nieuw geluk. De tent stroomt vol met vooral grieze senioren die over een jaar hun buurtgenoten kunnen zijn. En dat heeft GuG gezien én gehoord. Onder het genot van een drankje werd er heel wat gekeuveld.

Tussendoor is er een officieel moment. Directeur Marcel Horvers gaat in zijn toespraak terug in de tijd. In 2008 zijn de gesprekken gestart. Hij is opgelucht en trots dat Hendriks Bouw en Ontwikkeling op de bijzondere plek het mag realiseren.

Wethouder Helga Witjes weet over Gendt van de hoed en de rand. Zij kent de historie. Ze is blij dat de kapel van Banneux behouden blijft, zegt ze.
Gendt heeft een kerk met daarnaast een kroeg gehad, weet Helga. Nu is het allebei een bouwput voor appartementen. Boerstal ligt voorop, maar heel voorzichtig zegt ze dat Hof van Gendt met een jaartje ook gereed is.

Voorzitter René Abels van Stichting Welzijn Ouderen Gendt .

Het startsein voor een bouw gaat traditioneel gepaard met een eerste paal. Hendriks Bouw en Ontwikkeling heeft het voor Hof van Gendt op een andere boeg gegooid. Vooral kijken naar de doelgroep waarvoor wordt gebouwd. De senioren. Voorzitter René Abels van Stichting Welzijn Ouderen Gendt mocht daarom een cheque van 1.500 euro in ontvangst nemen.

Contributie

Wij hebben nog nooit een zo’n groot cadeau gekregen. Wat een bedrag, zei hij na afloop. En wat gaat het SWOG er mee doen, is de prangende vraag van GuG. De veurzitter hoeft niet na te denken. Met het bedrag kan SWO Gendt de contributie laag houden. Ook senioren met een smalle beurs kunnen lid blijven. Een noodzakelijke contributieverhoging kost altijd leden, zo is de ervaring.

Het bleef nog lang onrustig op het voormalige middenschip van de H. Martinus.
 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement